fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim inaugura l鈥橝ula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental

Benic脿ssim inaugura l鈥橝ula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental

L鈥檈spai t茅 l鈥檕bjectiu de crear un punt de trobada per a promoure l鈥檈ducaci贸, la formaci贸 y la sensibilitzaci贸 en mat猫ria de sostenibilitat.

L’Ajuntament de Benic脿ssim ha fet un pas m茅s en mat猫ria de sostenibilitat amb la posada en marxa del primer Aula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental del municipi. L’espai, situat en la illeta Jorge Com铆n i que en el seu moment va ser Biblioteca de la Mar, t茅 l’objectiu de crear un punt de trobada per a promoure l’educaci贸, la formaci贸 i la sensibilitzaci贸 en mat猫ria de sostenibilitat.

Durant l’acte d’inauguraci贸 celebrat aquest mat铆, la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fern谩ndez, ha explicat que despr茅s de l’elaboraci贸 del Pla d’Acci贸 pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), 鈥渧am entendre l’enorme necessitat del nostre municipi en mat猫ria d’educaci贸 i sensibilitzaci贸 ambiental i vam comprendre que, per a fer front als principals problemes del segle, l’educaci贸 i la sensibilitzaci贸 en mat猫ria de sostenibilitat eren la clau per a generar consci猫ncia, coneixement i acci贸 en la ciutadania鈥.
La edila ha continuat comentant que amb el nou aula 鈥渧olem generar contingut dirigit a diferents grups d’inter猫s del municipi, com a associacions, centres educatius, turistes, comer莽os,鈥 la nostra missi贸 茅s ser motor de canvi cap a un model de societat m茅s sostenible. La nostra visi贸 茅s convertir-nos en una aula de sostenibilitat 煤til, els nostres valors fonamentals a compartir a trav茅s d’aliances i ajudar a la societat i, en definitiva, a sumar鈥.

En aquesta mateixa l铆nia de sumar s’ha referit l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, durant la seva intervenci贸 qui ha dit que 鈥渇er de Benic脿ssim una ciutat m茅s responsable 茅s un desafiament de tots, un desafiament de ciutat, en el qual de manera un脿nime hem d’estar tots compromesos a cuidar el nostre patrimoni natural鈥. La primer edila ha afegit que 鈥渃ontribuir des del local al desafiament de lluitar contra el canvi clim脿tic, 茅s un dels reptes m茅s apassionants que ens hem marcat com a corporaci贸 municipal. A Benic脿ssim no volem ser espectadors, volem formar part del canvi treballant per a superar amb nota, els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Europa per a l’any 2030.
L’acte ha comptat amb l’assist猫ncia del Secretari Auton貌mic de Turisme, Francesc Colomer qui ha qualificat del nou projecte com 鈥渁ltament positiu per a la ciutat i per a la Comunitat鈥 i 鈥渓’educaci贸 de les noves generacions 茅s la gran esperan莽a鈥.

L’espai revaloritzat compta amb una nova imatge associada als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que s贸n el nord de totes les activitats de l’aula, i la imatge triada 茅s fresca i divertida, per a totes les edats i que pret茅n associar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera optimista i assolible.
La programaci贸 de l’aula es dividir脿 en 4 accions fonamentals. La primera est脿 relacionada amb esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat en general, activitats din脿miques per a p煤blic familiar i infantil, amb metodologies respectuoses i lliures d’educaci贸. Tamb茅 s’han programat campanyes de sensibilitzaci贸 i d’educaci贸, mitjan莽ant les quals es pret茅n crear consci猫ncia en la poblaci贸 sobre tem脿tiques relacionades amb la gesti贸 sostenible dels recursos naturals, l’acci贸 pel clima, el consum responsable, la protecci贸 dels nostres ecosistemes de muntanya, platja i fons oce脿nics, etc.

Els processos participatius associats als compromisos adquirits pel municipi en mat猫ria de sostenibilitat i mitjan莽ant processos din脿mics enfocats a diferents grups d’inter猫s tamb茅 tindran un espai a l’aula, aix铆 com formacions en mat猫ria, tant a nivell intern com per a col路lectius espec铆fics.
La primera activitat prevista a l’aula ser脿 el pr貌xim 26 de juny amb l’inici de la campanya Origen que albergar脿 activitats de sensibilitzaci贸 ambiental per a p煤blic infantil i familiar en horari de 17 a 21 hores. I el diumenge 27 de juny, de 19 a 20 hores comen莽ar脿 el cicle de xerrades sobre patrimoni de Benic脿ssim 鈥淯n recorregut per la hist貌ria del litoral de Benic脿ssim鈥.
La programaci贸 continuar脿 durant el mes de juliol i hi ha activitats previstes fins al mes d’octubre. Tota la informaci贸 es podr脿 consultar en la web municipal www.ayto.benicassim.es

Leave a Reply

Your email address will not be published.