fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim incorporarà la preservació de la via pecuària existent en la prolongació de la CV-149

Benicàssim incorporarà la preservació de la via pecuària existent en la prolongació de la CV-149

L’obra contemplarà la previsió de reserva de sòl fins i tot per sobre de la rotonda d’enllaç amb l’avinguda Mohino amb la corresponent senyalització informativa.

L’Ajuntament de Benicàssim adaptarà el projecte de prolongació de la CV-149 amb un tractament específic de protecció i senyalització de la via pecuària que travessa el traçat. Després del retard en la consecució de l’autorització pertinent, l’ajuntament ha decidit realitzar una adaptació del projecte, de manera que quede palès el tractament singular del pas per sobre de la rotonda d’enllaç de la via ràpida amb l’avinguda.

El regidor d’urbanisme, Carlos Díaz ha assenyalat que “encara que ara ja no s’utilitze per al pas del bestiar, respectarem els drets adquirits com així ens ho ha demanat la conselleria. Amb això complirem amb les exigències autonòmiques, agilitarem el projecte que s’havia quedat estancat i a més, en certa mesura servirà també per a recuperar una part singular de la nostra història agrícola i ramadera”.

Com ha explicat el regidor d’urbanisme, en la rotonda, sobre un eix central, es preservarà una zona de més de 10 metres, perfectament delimitada i senyalitzada, de manera que, en cas de necessitar-se, pogués ser travessés pel bestiar.

A més, en tot el tram de pas de la via pecuària també es limitarà la circulació per sota dels 30 quilòmetres per hora, que seria la velocitat màxima que es permetria la circulació, en cas que els animals circulessen per l’antiga via.

Carlos Díaz ha destacat que “la nostra voluntat és avançar com més ràpid millor en este projecte que ja està demorat. El tema de l’informe sobre vies pecuàries i el seu retard, impedirà que les obres es comencen en 2017, la qual cosa suposarà que hem d’avançar tots els tràmits amb màxima celeritat per iniciat el 2018 licitar l’obra i posar-la en marxa”.

L’equip redactor del projecte de prolongació de la CV-149, ha lliurat ja la modificació exigida per la Generalitat i avui mateix sortirà a la conselleria per poder ser informada al més aviat possible.

Díaz ha avançat que, “si no sorgeix cap inconvenient més, el projecte quedarà aprovat de manera definitiva en el pròxim mes. No obstant això, donades les dates en les quals ens trobem de final d’any, ja no podrem licitar-ho en 2017, amb el que l’obra començarà el 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.