fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim incrementarà l’arribada a la universitat dels estudiants locals en transport públic

Benicàssim incrementarà l’arribada a la universitat dels estudiants locals en transport públic

L’ajuntament prepara l’ampliació del pla de mobilitat perquè, els estudiants de la Universitat Jaume I que residisquen a Benicàssim, puguen desplaçar-se amb majors freqüències de les ja existents en transport públic a les seues classes.

El regidor de mobilitat, Arturo Martí ha anunciat l’ampliació del pla de mobilitat per als estudiants de l’UJI que resideixen a Benicàssim. Esta ampliació contemplarà una sèrie de millores en el transport públic de passatgers que permetran facilitar als estudiants l’accés al centre universitari sense haver d’utilitzar el vehicle particular i aprofitant el transport públic. L’anunci ho ha avançat el regidor de mobilitat, davant la moció presentada pel grup Ciutadans que demanava que el denominat Bus Express arribarà fins a la universitat, una opció inviable econòmicament. Martí ha assenyalat que “Benicàssim ja compta amb autobusos amb parada a Benicàssim i fins a l’UJI. Per tant, no tindria cap sentit que una línia de transport ràpid, com és el bus-express per la CV149, ara ho ralentírem fent-ho fer un volt fins a la universitat”.

“És a dir, d’una banda, ja hi ha un autobús de línia regular que arriba directe a la universitat, cosa que Ciutadans sembla desconèixer a la vista de la seua petició. I, d’altra banda, en si mateixa, la línia ràpida ja arriba a l’UJI, ja que connecta en l’estació intermodal de Castelló amb el TRAM que arriba directe a la universitat. Per tant, la proposta de Ciutadans el que aconseguiria ralentir el bus express que és, precisament amb el que més èxit està tenint d’eixa línia ràpida i és que en 10 o 12 minuts estàs a Castelló o viceversa” ha afegit Martí, qui ha avançat que es demanarà a Ciutadans que la seua iniciativa es retire per a poder explicar-li quin és la situació real dels trànsits existents i els que es posaran en marxa com a ampliació. Perquè “entenc que la proposta de Ciutadans està feta sense coneixement en profunditat del tema, ja que l’ajuntament ja té autobusos a l’UJI posat en marxa el passat curs i el balanç de dades d’ús de la línia a l’UJI és de com màxim 7 viatgers al dia i en la volta fins a Benicàssim, no se superaven els 2 viatgers al dia”, ha apuntat el regidor de mobilitat que ha recordat a les regidores de Ciutadans que “tots tenim la voluntat de facilitar els serveis públics al ciutadà, però cal fer-ho amb eficàcia i la dispersió d’horaris dels estudiants fa que este tipus de serveis dedicats, no siga viable. Per açò, des de la regidoria ja fa temps que estudiem l’ampliació del pla de mobilitat per als estudiants de Benicàssim de l’UJI que sí que els permeta la flexibilitat que requereixen els seus horaris i és el que s’engegarà el pròxim curs i a més, amb un avantatge, sense suposar un increment de la despesa per a l’ajuntament ni per als usuaris”.

L’ampliació del pla de mobilitat per a estudiants permetrà tenir un enllaç cada hora feia Castelló, para de manera intermodal accedir a l’UJI i el trànsit de retorn a Benicàssim, l’itinerari més problemàtic per als estudiants, es realitzarà amb nous horaris que complementaran els de el bus ràpid amb tornades des de les 6:20 del matí fins a les 20:10 hores de la nit amb nou freqüències al llarg del dia (6:20, 8:15, 11:00, 13:10, 13:20, 14:25, 16:20, 19:00 i 20:10). Este últim directe des de l’UJI a Benicàssim.

Encara així, Arturo Martí ha manifestat que “esta és la proposta de mobilitat per als estudiants que resideixen a Benicàssim i van a l’UJI, però com tots els serveis, cal contrastar-ho després amb usos reals i veure també si es modifiquen les necessitats. Així que, des de l’equip de govern el que es fa és un treball diari d’estudiar les necessitats dels ciutadans i planificar serveis pensats, valorats, eficaços i eficients i no propostes que no tenen un rerefons amb dades reals contrastades”

Leave a Reply

Your email address will not be published.