fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim inicia el desplegament de la fibra òptica en la zona sud

Benicàssim inicia el desplegament de la fibra òptica en la zona sud

Benicàssim inicia el desplegament de la fibra òptica en la zona sud.

L’arribada de la fibra òptica a la zona sud de Benicàssim ja és una realitat. l’Operadora Ibérica de Redes y Servicios de Telecomunicaciones S.L. ha començat els treballs per a donar cobertura de banda ampla de molt alta velocitat en la zona del litoral sud així com la zona entre la Gran Avinguda i el carrer Torre Sant Vicent.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, juntament amb el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, el director general de l’empresa encarregada de desplegar la fibra òptica en aquestes zones, Arturo Grao, i el director d’operacions, Pedro Sánchez, han visitat aquesta setmana el començament dels treballs al carrer Torre Sant Vicent i en la zona sud. Els responsables d’Operadora Ibérica de Redes van explicar que “per al desplegament de Benicàssim se’ns va concedir una subvenció europea, en la qual s’havien marcat dues zones per a desplegar la fibra òptica a Benicàssim, a les quals encara havia arribat el servei: una era el quadrant sud i l’altra la zona del Torreón, que agafa entre Gran Avinguda i carrer Torre Sant Vicent”. En aquestes dues àrees del municipi ja s’ha començat a treballar i com van indicar, “la previsió és que durant el mes de juliol es comence a donar les primeres altes”.

Les tasques inicials consisteixen a desenvolupar el desplegament de les xarxes troncals de les quals partiran tots els ramals per a donar d’alta dels edificis. En la zona sud ja s’està treballant en la xarxa de distribució.
L’alcaldessa, Susana Marqués, i el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, van visitar l’inici d’aquestes obres al costat de l’empresa encarregada tant en la zona sud com al carrer Torre Sant Vicent. “Tal com ens vam comprometre, hem pogut començar una obra tan necessària i demandada el termini previst de la qual és de tres mesos”, ha indicat Carlos Díaz.
Aquesta infraestructura afavorirà l’accés als serveis de telecomunicacions en condicions de competitivitat als veïns de la zona d’actuació. Els serveis inclosos són: radiodifusió sonora i TV, digital, satèl·lit i serveis multimèdia; telefonia i accés a Internet de Banda Ampla.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha mostrat la seua satisfacció “perquè amb l’inici d’aquestes obres donarem resposta a una necessitat i demanda veïnal, portant la fibra òptica a la zona sud, on viuen molts veïns durant tot l’any i les necessitats del qual, i més ara, s’han posat de manifest”.

A més de la connectivitat en la zona sud del municipi i en la zona del Torreón, des del consistori es treballa ja per a poder ampliar el desplegament de la fibra a altres zones que segueixen sense servei, com és el cas de la zona del Refugio i algunes altres àrees pròximes a costa. En aquest cas, l’empresa s’ha posat a disposició per a fer aqueixos desplegaments i ja han començat els estudis tècnics. “Des de l’Ajuntament de Benicàssim continuarem treballant perquè es puga completar la implantació de la fibra òptica en el municipi i, així, es compte amb un desplegament de xarxa òptim i eficient en tot el terme municipal”, ha finalitzat Susana Marqués.

Leave a Reply

Your email address will not be published.