fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim instal路la sensors per a monitorar l’atmosfera, les condicions ambientals i els nivells de soroll

Benic脿ssim instal路la sensors per a monitorar l’atmosfera, les condicions ambientals i els nivells de soroll

Els dotze sensors intel路ligents s’han instal路lat en sis punts estrat猫gics del municipi.

L’Ajuntament de Benic脿ssim, a trav茅s de la Regidoria de Territori Intel路ligent, ha instal路lat dotze sensors en diferents punts del municipi que permetran la recollida d’informaci贸 per a poder obtindre diferents par脿metres amb els quals mesurar la contaminaci贸 atmosf猫rica, les condicions ambientals, la qualitat de l’aire i els nivells de soroll. Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, 鈥渓es administracions tenim la responsabilitat d’actuar i l’obligaci贸 de ser ambiciosos en els nostres objectius mediambientals. Benic脿ssim ha acceptat el repte de ser social, econ貌mica i mediambientalment m茅s sostenible i el venim demostrant amb les nostres accions i pol铆tiques encaminades a la lluita contra el canvi clim脿tic, amb l’objectiu de preservar el nostre patrimoni mediambiental. Gr脿cies a la tecnologia d’aquests dispositius de mesurament, fem un pas m茅s i augmentem la nostra efici猫ncia, al mateix temps que continuem treballant en la consecuci贸 dels objectius marcats per la Uni贸 Europea鈥.

La regidora responsable de l’脿rea, Cristina Fern谩ndez, ha explicat que s’han instal路lat dotze sensors en sis punts estrat猫gics del municipi: la comissaria de policia, la reguarda de policia en Montorn茅s, Vila Elisa, la pla莽a dels Dolores, al costat del Centre de Formaci贸 i Ocupaci贸 Josep Barber脿 i Cepri脿 i la zona del Eurosol; 鈥渓es ubicacions triades estan distribu茂des en diferents punts del municipi com el nucli urb脿, urbanitzacions i litoral amb l’objectiu de con茅ixer en temps real els valors de qualitat de l’aire i nivells de soroll per a detectar els focus de contaminaci贸 existents i poder prendre decisions basades en dades i evid猫ncies鈥, ha comentat Fern谩ndez. Aquesta mesura s’emmarca dins de l’aposta per la sostenibilitat, la lluita contra el canvi clim脿tic i la reducci贸 d’emissions CO2 鈥渋 amb la posada en marxa d’una xarxa IoT multifuncional, les accions i els resultats del pla de sostenibilitat seran mesurables per a poder adoptar determinades mesures correctores en cas de ser necess脿ries鈥.

Aquesta mesura forma part del Pla d’Acci贸 pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), el document estrat猫gic de planificaci贸 energ猫tica i clim脿tica que cont茅 les accions que Benic脿ssim dur脿 a terme per a superar els objectius establits per la Uni贸 Europea per a l’any 2030, com s贸n la reducci贸 d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi clim脿tic.
En concret, el consistori ha instal路lat quatre sensors de CO2 capa莽os de mesurar la concentraci贸 de di貌xid de carboni en espais oberts, a fi d’assegurar que la qualitat de l’aire en aquests 茅s correcta. Alguna cosa que ser脿 possible gr脿cies al sistema d’alarma de la soluci贸, que notifica quan els 铆ndexs s’acosten a llindars massa elevats fent possible establir mesures preventives.
De la mateixa manera, s’han instal路lat quatre sensors ambientals capa莽os de recol路lectar informaci贸 sobre la contaminaci贸 atmosf猫rica i les condicions ambientals del municipi. Una informaci贸 molt 煤til a l’hora de prendre decisions en vista a millorar la qualitat de l’aire en els centres urbans.

Finalment, s’han disposat quatre sensors de so per a controlar els nivells de soroll a fi de garantir la salut i benestar de les persones evitant la seua exposici贸 a nivells alts de soroll. Aix貌 resulta especialment important en zones ac煤sticament saturades (ZAS), espais d’oci concorreguts -tant oberts com tancats- o en 脿rees amb restriccions en els nivells de soroll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.