fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim modifica el calendari del contribuent per a alleujar la pressió fiscal

Benicàssim modifica el calendari del contribuent per a alleujar la pressió fiscal

Amplien els períodes de pagament voluntari de la taxa d’ocupació en el mercat setmanal i l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

L’Ajuntament de Benicàssim modifica el calendari del contribuent per a retardar el període voluntari de pagament d’alguns dels impostos municipals “amb l’objectiu de reduir la pressió fiscal de les famílies mentre s’afronta la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19”. Així ho ha comunicat l’alcaldessa, Susana Marqués, després d’una reunió amb el regidor d’Hisenda, Arturo Martí, per a fixar les modificacions en el calendari de tributs municipals.

Pel que fa a l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, el termini de pagament en període voluntari s’amplia un mes i es fixa de l’1 de març al 21 de juny.
Respecte a la taxa del primer semestre per ocupació amb instal·lació de llocs, casetes de venda o similars en el mercat setmanal, el termini s’amplia dos mesos i mig i el pagament en període voluntari es podrà realitzar del 5 de febrer al 21 de juny. La taxa corresponent al segon semestre s’haurà d’abonar del 5 d’agost al 5 d’octubre.
Quant a la taxa per autorització d’entrada o pas de vehicles en els edificis particulars a través de les voreres, el pagament voluntari es manté del 5 de juliol al 5 d’octubre, mentre que l’Impost sobre Activitats Econòmiques s’haurà d’abonar de l’1 d’octubre a l’1 de desembre.

Pel que fa a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), l’Ajuntament de Benicàssim està estudiant la possibilitat d’ampliar el termini del pagament únic domiciliat. Una fórmula ja realitzada durant el 2020, quan la posada al cobrament del pagament únic domiciliat de l’IBI es va retardar dos mesos, del 5 de juliol al 5 de setembre. “A més, es manté la bonificació del 5% en els rebuts domiciliats de l’IBI, en modalitat de pagament únic i fraccionat així com el fraccionament de pagament per a aturats”, ha explicat l’edil d’Hisenda, Arturo Martí.
Recordar que per al present exercici, el tipus de gravamen de l’IBI ha baixat del 0,555 al 0,54. A més d’aquesta rebaixa, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora d’aquest impost també contempla una sèrie de millores per a les famílies nombroses que fins ara havien de justificar cada any la seua condició. Però, a partir d’enguany, com explica Arturo Martí, “una vegada s’haja concedit la bonificació per família nombrosa, aquesta es mantindrà en exercicis successius sempre que es complisquen anualment les condicions d’empadronament de la unitat familiar». Amb això, l’Ajuntament de Benicàssim pretén agilitar i facilitar els tràmits a tota la ciutadania que es puga beneficiar.

Afegir que, dins de les mesures adoptades per a ajudar a les famílies i recuperar el pols del teixit econòmic i la iniciativa empresarial, el consistori ha modificat l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’utilització privativa de via pública pel que durant el present exercici se suspén el cobrament d’aqueixa taxa als bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública. “En aquests moments de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d’alleujament fiscal i l’exempció d’aquest pagament és una de les mesures socials i econòmiques contemplades en el Pla Reactiva impulsat per l’Ajuntament de Benicàssim per a ajudar a la reactivació socioeconòmica”, ha finalitzat l’alcaldessa, Susana Marqués.

Leave a Reply

Your email address will not be published.