fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim modificarà l’ordenança d’ocupació de via pública per a eximir del pagament a hostaleria i comerços durant el 2021

Benicàssim modificarà l’ordenança d’ocupació de via pública per a eximir del pagament a hostaleria i comerços durant el 2021

L’ajuntament ha rebut durant la Fase 1 més de 60 sol·licituds per a l’ampliació de terrasses.

L’Ajuntament de Benicàssim modificarà l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’utilització privativa de via pública per a activitats d’hostaleria i guals per a eximir del pagament per ocupació de via pública als sectors d’hostaleria i comerç durant el 2021. Esta modificació de l’ordenança es va acordar en el ple ordinari celebrat divendres passat en el qual es va aprovar una declaració institucional per la qual l’ajuntament modificarà una sèrie d’ordenances fiscals que, com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “permeten que autònoms i Pimes vegen alleujada la càrrega fiscal per al pròxim exercici 2021, aconseguint així contribuir al fet que l’impacte econòmic negatiu patit per les nostres empreses durant este 2020 com a conseqüència de la propagació del Covid-19, no es veja agreujat ni perdure”.

Per este motiu l’Ajuntament de Benicàssim modificarà l’ordenança fiscal relativa a la taxa d’ocupació de via pública i se suspendrà el cobrament d’esta taxa als bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública.

El regidor d’Hisenda, Arturo Martí, ha comentat que “en este context de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d’alleujament fiscal que permeten que tant famílies, autònoms i Pimes es puguen beneficiar i que ajuden a impulsar la reactivació socioeconòmica i foment de l’ocupació a Benicàssim”.

D’altra banda, i amb l’objectiu de contribuir a atenuar els greus efectes laborals, socials i empresarials que va deixar el tancament dels establiments durant més de dos mesos, l’Ajuntament de Benicàssim va autoritzar l’ampliació de terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració en la Fase 1. La regidora d’Activitats, Cristina Fernández, ha informat que l’ajuntament ha rebut més de 60 sol·licituds “i des de l’ajuntament treballem per beneficiar a tots els empresaris que han sol·licitat esta ampliació perquè, respectant les mesures de seguretat establides, puguen treballar el màxim possible”. L’edil ha afegit que després de l’obertura de terrasses durant la Fase 1 “es percep una disminució dels nivells sonors al carrer al no haver-hi gent dempeus i l’aspecte de Benicàssim durant este cap de setmana ha sigut positiu”.

Recordar que a partir de hui, primera jornada en Fase 2, els locals de restauració poden obrir al públic l’interior dels seus locals, encara que amb una limitació d’aforament del 40% i en el cas de les terrasses l’aforament màxim permés és del 50%, amb una ocupació màxima de 10 persones per taula o agrupació de taules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.