fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim programa un taller per a aprendre a gestionar l’estr茅s

Benic脿ssim programa un taller per a aprendre a gestionar l’estr茅s

L’activitat es realitzar脿 en Vila Ana i s’emmarca en la campanya 鈥淭ots els 25 s贸n 25 de novembre鈥.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benic脿ssim, ha programat per a aquest mes de maig un taller per a aprendre a gestionar l’estr茅s. La presentaci贸 de l’activitat ha comptat amb l’assist猫ncia de l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, l鈥檈dila d’Igualtat, Vanessa Batalla i les professionals que participaran en aquesta primera edici贸 del taller, la nutricionista Pilar Esquer i la psicoterapeuta Luisa Chornet.

Com ha explicat Susana Marqu茅s, 鈥渧ivim en societats en les quals la immediatesa i un ritme de vida a contrarellotge fan prevaldre patologies com l’estr茅s i l’ansietat. Tot aix貌 sumat a l’actual situaci贸 d’incertesa derivada de la pand猫mia fa que parem, reflexionem i aprenguem la manera de gestionar tot aix貌鈥. Per a aix貌, i emmarcat dins de la campanya 鈥淭ots els 25 s贸n 25 de novembre鈥, el consistori ha programat un taller que es desenvolupar脿 dimarts que ve 25 de maig a l鈥橢spai Cultural de la Mar Vila Ana en horari de 9.30 a 14.30 hores; 鈥渦na activitat per a visibilitzar el suport per als qui necessiten eines per a fer front a situacions d’estr茅s鈥 ha indicat l鈥檈dila Vanessa Batalla.

Despr茅s de la inauguraci贸 i presentaci贸 de l’activitat, el programa comen莽ar脿 amb Pilar Esquer i el taller 鈥淢anejant l’estr茅s des de l’est贸mac鈥. Estudis recents mostren com uns certs canvis en la dieta milloren nostre equilibre emocional, aconseguint aix铆 una millor adaptaci贸 al canvi i als per铆odes d’estr茅s. 鈥淕estionar b茅 l’estr茅s 茅s fonamental per a mantindre en bon estat el nostre sistema immunol貌gic, tan necessari en aquests moments, i mantindre la motivaci贸 i el nostre rendiment, tant intel路lectual com f铆sic鈥, ha explicat Pilar Esquer.
L’objectiu principal del taller a c脿rrec de Pilar Esquer ser脿 donar als assistents les eines per a controlar l’estr茅s a trav茅s de l’alimentaci贸 di脿ria. Com a objectius m茅s importants destaquen reduir l’estr茅s, ansietat i conflicte a trav茅s d’una correcta alimentaci贸 i un h脿bits saludables; aprendre conceptes b脿sics sobre els aliments i la seua relaci贸 amb l’estat d’脿nim; i dissenyar men煤s casolans per a disminuir l’estr茅s i la tensi贸.

Despr茅s d’aix貌, l’activitat continuar脿 amb Luisa Chornet qui parlar脿 sobre 鈥渓es pautes per a gestionar l’estr茅s en l’脿mbit familiar鈥. 鈥淯n taller dissenyat pedag貌gicament, amb la idea d’aportar recursos a les fam铆lies per a gestionar i educar amb intel路lig猫ncia emocional els reptes quotidians que cal afrontar actualment per la pand猫mia del Covid-19鈥, ha indicat Luisa Chornet.
L鈥檈dila Vanessa Batalla ha afegit que 鈥渓a nostra principal preocupaci贸 茅s millorar la qualitat vida els nostres ve茂ns i ve茂nes i des de l’Ajuntament de Benic脿ssim impulsem accions de formaci贸, tallers, confer猫ncies relacionades amb el benestar de les fam铆lies鈥.
L’assist猫ncia al taller 茅s lliure per貌 es requereix inscripci贸 pr猫via ja que l’aforament 茅s limitat i amb les mesures de seguretat sanit脿ries requerides. Els interessats a participar en el taller han de realitzar la seua inscripci贸 en www.yameapunto.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.