fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim radiografia el tr脿nsit urb脿 per a la redacci贸 del pla de mobilitat urbana sostenible

Benic脿ssim radiografia el tr脿nsit urb脿 per a la redacci贸 del pla de mobilitat urbana sostenible

La presa de dades i el control d’aforaments s贸n algunes de les accions a realitzar de manera pr猫via a la redacci贸 del PMUS.

Benic脿ssim comptar脿 amb un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que definir脿 les noves formes de despla莽ament cap a un enfocament m茅s conscienciat i sostenible.
L’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha indicat que 鈥渓a redacci贸 del PMUS de Benic脿ssim suposa un pas m茅s cap a l’objectiu de convertir-nos en un municipi cada vegada m茅s eficient i sostenible, plantejant solucions de mobilitat que revertisquen directament no sols en una cura de l’entorn i en millora de la qualitat de vida, sin贸 que a llarg termini suposar脿 un estalvi important dels costos ambientals per a Benic脿ssim.

Per a aix貌, com ha explicat la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fern谩ndez, el primer pas a realitzar ser脿 la presa de dades i realitzar la radiografia del tr脿nsit urb脿 per a con茅ixer la situaci贸 actual i poder marcar els objectius del pla.
Per a reunir les dades que serviran com a inici en els treballs de la redacci贸 del PMUS, l’ajuntament realitzar脿 un estudi del tr脿nsit per a analitzar el volum i tipus de vehicles que transiten per les principals vies de la localitat, a m茅s de definir el mapa de moviments.
Una vegada recopilats tots aquests valors, es podran extraure les dades necess脿ries per a realitzar la seg眉ents fases com, per exemple, con茅ixer si una via t茅 un valor d’intensitat de vehicles pr貌xim a la seua capacitat o si, per contra, est脿 infrautilitzada.

A m茅s, es dur脿 a terme un estudi ac煤stic, es calcularan les places d’estacionament p煤blic disponibles en el municipi i es relacionaran els carrers per als vianants existents.

Despr茅s de la primera recollida de dades, es realitzaran enquestes ja que un punt important a tindre en compte en la redacci贸 del pla s贸n les aportacions dels ciutadans i usuaris de les vies per a millorar la mobilitat. Per a aix貌, es posar脿 en marxa un proc茅s de participaci贸 ciutadana amb l’objectiu de realitzar un diagn貌stic de la situaci贸 actual i consultar, a trav茅s de tallers participatius, enquestes i b煤stia de suggeriments, a tots els agents implicats com s贸n vianants, comerciants, ciclistes i associacions de ve茂ns, entre altres.

L’objectiu final 茅s la disminuci贸 de nivells de soroll, reducci贸 de la contaminaci贸 atmosf猫rica i disminuci贸 del consum d’energies no renovables per a fer una ciutat m茅s accessible, sostenible i amb l’objectiu posat a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans.
Dins de la millora de la mobilitat, per貌 en aquest cas metropolitana, hui s’ha presentat el Pla de Mobilitat Metropolitana Sostenible de l’脿rea de Castell贸 (PmoMe). Dins del pla, per al municipi de Benic脿ssim es contempla un Park&Ride en l’estaci贸 de tren, aix铆 com la millora del servei de rodalia entre Castell贸 i Orpesa amb l’ampliaci贸 d’horari i millora de la freq眉猫ncia. 鈥淯nes prestacions que formen part de les demandes que portem temps realitzant per貌 creiem que tamb茅 caldria incidir en la millora d’altres serveis com el transport p煤blic interurb脿鈥, ha afegit Cristina Fern谩ndez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.