fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim reclama a la Generalitat una nova depuradora per al municipi

Benic脿ssim reclama a la Generalitat una nova depuradora per al municipi

L’alcaldessa presideix una reuni贸 amb representants de la EPSAR dependent de la Conselleria per a traslladar la necessitat urgent de la construcci贸 d’una nova depuradora.

L’Ajuntament de Benic脿ssim continua reivindicant la construcci贸 d’una nova Estaci贸 Depuradora d’Aig眉es Residuals (*DAR) en el municipi i aquesta vegada les seues reivindicacions s’han plasmat en la reuni贸 mantinguda aquesta setmana amb representants de l’empresa p煤blica de sanejament d’aig眉es residuals (EPSAR) dependent de la Generalitat. L’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha presidit la trobada que va tindre lloc aquest divendres a l’ajuntament i que va comptar amb l’assist猫ncia de la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, t猫cnics municipals i, per part de la EPSAR, el gerent Juan 脕ngel Conca i t猫cnics.

Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, 鈥渓a depuradora 茅s una infraestructura essencial que no pot retardar-se m茅s, ja que l’actual es va construir fa 25 anys per a 9.000 habitants. Ara som 18.000, incrementant-se la nostra poblaci贸 en els mesos d’estiu, per aix貌 hem de dimensionar i preveure la nova infraestructura amb visi贸 de futur que aconseguisca les necessitats de la ciutat a llarg termini鈥.
Recordar que en el ple del passat mes de setembre es va aprovar de forma unanimitat una declaraci贸 institucional per a sol路licitar a la Generalitat Valenciana la construcci贸 d’una nova Estaci贸 Depuradora d’Aig眉es Residuals (EDAR) en el municipi. Els objectius que planteja Benic脿ssim amb la construcci贸 d’una nova depuradora s贸n tres. D’una banda, assegurar en el mig-llarg termini el tractament adequat de les aig眉es residuals generades en el nostre municipi. En segon lloc, transitar cap a l’economia circular mitjan莽ant la reutilitzaci贸 de l’aigua depurada per al reg de jardins. I, finalment, per a assegurar el creixement del municipi.
Despr茅s de la reuni贸, l’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacci贸 pel resultat de la reuni贸 en haver pogut donar a con茅ixer de primera m脿 l’actual situaci贸, i haver pogut traslladar les necessitats reals de Benic脿ssim, aix铆 com la problem脿tica que suposa per a un municipi com el nostre compartir infraestructura amb Castell贸.

Finalment, en el transcurs de la reuni贸 per part de l’Ajuntament de Benic脿ssim s’han explicat tots els treballs que s’estan realitzant de cara al fet que la Conselleria done el vistiplau a la futura infraestructura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.