fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim redu茂x un 60% la taxa per a l’ocupaci贸 de via p煤blica

Benic脿ssim redu茂x un 60% la taxa per a l’ocupaci贸 de via p煤blica

El Ple aprova la modificaci贸 de l’ordenan莽a fiscal que contempla la possibilitat de pagar la taxa per dia.

L’Ajuntament de Benic脿ssim reduir脿 un 60% la Taxa per a l’ocupaci贸 de via p煤blica despr茅s de la modificaci贸 de l’ordenan莽a fiscal corresponent. El Ple ordinari del mes d’octubre celebrat avui al mat铆 ha aprovat la modificaci贸 de l’Ordenan莽a fiscal reguladora de les taxes per autoritzaci贸 de la utilitzaci贸 privativa i aprofitament del domini p煤blic local. El regidor d’Hisenda, Arturo Mart铆, ha explicat que “fa 20 anys que es va fer l’ordenan莽a i hi havia coses que no se sostenien, estaven un poc fora de la realitat del nostre municipi”.

Aprofundint en les modificacions aprovades, es preveu la rebaixa d’un 60% en diferents classes d’ocupaci贸 de via p煤blica com, per exemple, la referent a les terrasses. En aquest punt, un local ubicat en el passeig mar铆tim (trams de vianants), Sant Tom脿s, avinguda Castell贸, Torre de Sant Vicent (tram de vianants), passeig P茅rez Baier, Ferrandis Salvador, Baier, pla莽a Constituci贸, Correus, Mar, Bad Salzdetfurth, pla莽a i carrer dels Dolores, Pau, Josep Barber谩 i Cepri脿, Secretari Chornet, Estatut (tram de vianants) i les Creus, passar脿 de pagar 69 euros per una taula a 27,60 euros; mentre que per cada cadira es passar脿 de 17 a 6,8 euros. En la resta de carrers del municipi el pagament es redu茂x de 45 a 18 euros per taula i d’11 a 4,4 euros per cadira. La regidora d’Activitats, Cristina Fern谩ndez, ha comentat que “ha sigut un treball consensuat amb els hostalers del municipi i estan conformes amb les modificacions que es porten avui a aprovaci贸”.

Una altra de les modificacions rellevants dins d’esta ordenan莽a fiscal fa refer猫ncia a l’ocupaci贸 de superf铆cie amb instal路laci贸 de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, entre altres, de la qual el pagament de la taxa no es realitzar脿 per setmanes d’ocupaci贸, sin贸 per dia. En este cas, els firers que vulguen oferir el seu servei durant les festes patronals podran pagar 1,75 euros per dia d’ocupaci贸. L’ordenan莽a tamb茅 permetr脿 pagar 1 euro al dia per a les instal路lacions o casetes de promoci贸 immobili脿ria.

Aix铆 mateix, el reglament introduix un nou ep铆graf referent a la quota di脿ria per ocupaci贸 del recinte de festivals, que s’ha fixat en 150 euros al dia si l’ocupaci贸 茅s fins a 25.000 m虏 de 300 euros al dia si excedix de 25.000 m虏. En este punt, l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha comentat que “s’inclou esta nova tarifa despr茅s del pas donat per l’Ajuntament de Benic脿ssim per l’adquisici贸 dels terrenys del recinte de festivals i el que ens permetr脿 albergar m茅s actes en este espai durant tot l’any, i per tant continuarem dinamitzant i desestacionalitzant el municipi”. Susana Marqu茅s ha afegit que “treballarem en el condicionament del recinte de festivals mitjan莽ant un pla d’inversions gradual i en qu猫 ja treballarem en els pr貌xims pressuposts”. La modificaci贸 de l’ordenan莽a ha tirat avant amb els vots a favor de l’equip de govern del Partit Popular i Ciutadans, i de l’edil de Vox, amb el vot en contra d’Ara Benic脿ssim i l’abstenci贸 del PSPV i Comprom铆s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.