fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim reduïx un 60% la taxa per a l’ocupació de via pública

Benicàssim reduïx un 60% la taxa per a l’ocupació de via pública

El Ple aprova la modificació de l’ordenança fiscal que contempla la possibilitat de pagar la taxa per dia.

L’Ajuntament de Benicàssim reduirà un 60% la Taxa per a l’ocupació de via pública després de la modificació de l’ordenança fiscal corresponent. El Ple ordinari del mes d’octubre celebrat avui al matí ha aprovat la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de les taxes per autorització de la utilització privativa i aprofitament del domini públic local. El regidor d’Hisenda, Arturo Martí, ha explicat que “fa 20 anys que es va fer l’ordenança i hi havia coses que no se sostenien, estaven un poc fora de la realitat del nostre municipi”.

Aprofundint en les modificacions aprovades, es preveu la rebaixa d’un 60% en diferents classes d’ocupació de via pública com, per exemple, la referent a les terrasses. En aquest punt, un local ubicat en el passeig marítim (trams de vianants), Sant Tomàs, avinguda Castelló, Torre de Sant Vicent (tram de vianants), passeig Pérez Baier, Ferrandis Salvador, Baier, plaça Constitució, Correus, Mar, Bad Salzdetfurth, plaça i carrer dels Dolores, Pau, Josep Barberá i Ceprià, Secretari Chornet, Estatut (tram de vianants) i les Creus, passarà de pagar 69 euros per una taula a 27,60 euros; mentre que per cada cadira es passarà de 17 a 6,8 euros. En la resta de carrers del municipi el pagament es reduïx de 45 a 18 euros per taula i d’11 a 4,4 euros per cadira. La regidora d’Activitats, Cristina Fernández, ha comentat que “ha sigut un treball consensuat amb els hostalers del municipi i estan conformes amb les modificacions que es porten avui a aprovació”.

Una altra de les modificacions rellevants dins d’esta ordenança fiscal fa referència a l’ocupació de superfície amb instal·lació de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, entre altres, de la qual el pagament de la taxa no es realitzarà per setmanes d’ocupació, sinó per dia. En este cas, els firers que vulguen oferir el seu servei durant les festes patronals podran pagar 1,75 euros per dia d’ocupació. L’ordenança també permetrà pagar 1 euro al dia per a les instal·lacions o casetes de promoció immobiliària.

Així mateix, el reglament introduix un nou epígraf referent a la quota diària per ocupació del recinte de festivals, que s’ha fixat en 150 euros al dia si l’ocupació és fins a 25.000 m² de 300 euros al dia si excedix de 25.000 m². En este punt, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “s’inclou esta nova tarifa després del pas donat per l’Ajuntament de Benicàssim per l’adquisició dels terrenys del recinte de festivals i el que ens permetrà albergar més actes en este espai durant tot l’any, i per tant continuarem dinamitzant i desestacionalitzant el municipi”. Susana Marqués ha afegit que “treballarem en el condicionament del recinte de festivals mitjançant un pla d’inversions gradual i en què ja treballarem en els pròxims pressuposts”. La modificació de l’ordenança ha tirat avant amb els vots a favor de l’equip de govern del Partit Popular i Ciutadans, i de l’edil de Vox, amb el vot en contra d’Ara Benicàssim i l’abstenció del PSPV i Compromís.

Leave a Reply

Your email address will not be published.