fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim reforça els tractaments antimosquits

Benicàssim reforça els tractaments antimosquits

En les últimes setmanes s’han realitzat tractaments larvicides i ara es reforça la vigilància en embornals. La primavera amb les últimes pluges i l’increment de les temperatures fa necessari redoblar esforços per a evitar la seua multiplicació a l’estiu

La regidora de salut pública, Vanessa Batalla ha fet un repàs per les actuacions que en les últimes tres setmanes s’han realitzat per a combatre als mosquits. “A Benicàssim no es para de controlar la plaga d’insectes durant tot l’any. Cada setmana es realitzen tasques de desinsectació i control. Almenys una vegada a la setmana es fa tractament de manera ininterrompuda. Però ara, amb l’arribada de la primavera que ha portat una altra vegada pluges i a més un increment de les temperatures, estem redoblant esforços per a evitar que proliferen aquests incòmodes insectes”, ha dit Batalla.

Durant aquest mes d’abril, almenys es redoblaran els tractaments, no solament amb el control de les zones humides i més tendents a generar larves i mosquits, sinó també a tractar els embornals de recollida d’aigües pluvials urbanes.

Vanessa Batalla ha explicat que “el dia 08 de març es va realitzar un tractament intensiu larvicida en el Quadre de Santiago, a causa de la quantitat d’aigua estancada per les tempestes, ja que s’havia advertit la presència en alguns punts de larves en primers estats de creixement i a més havien augmentat ja les temperatures. Ara, dues setmanes després, els tècnics han revisat la zona i hem pogut constatar l’eficàcia dels tractaments ja que desaparegut les larves i mosquits adults en aqueixa zona”.

Batalla ha insistit que “en control és constant, sobretot de les àrees d’apilament d’aigües on es fan anàlisis setmanals per a detectar abans que cresquen les larves i poder atallar-ho a temps. Açò farà no solament que en Pasqua evitem que sorgisquen mosquits, sinó a més, pal·liarem el seu efecte també durant l’estiu minimitzant l’impacte dels insectes”.

La regidora de salut pública ha volgut recordar als ciutadans que tots els productes larvicidas que són utilitzats estan classificats com a biològics, per la qual cosa respecta la fauna benèfica, no pertorbant l’equilibri ecològic, és innocu per a l’home i la fauna terrestre i aquàtica. A més, ha fet una crida als propietaris d’habitatges que tinguen especial cuidat perquè no queden aigües estancades en plantes, poals o altres recipients que queden a l’aire, així com especialment en les piscines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.