fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim renova els panells de la Ruta de les Villes

Benicàssim renova els panells de la Ruta de les Villes

El consistori ha millorat la imatge dels quinze panells situats en els passejos Pilar Coloma i Bernat.

L’Ajuntament de Benicàssim posa en valor la Ruta de les Villes amb la renovació dels panells informatius situats en els passejos Pilar Coloma i Bernat Artola.

Els 15 panells informatius porten informació de prop de 20 viles situades al llarg del passeig marítim. La història i característiques d’aquestes construccions es pot consultar en castellà, valencià, anglés, francés i en llenguatge braille, tant les fotos com el text “reforçant així la nostra aposta pel turisme inclusiu”.
Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “des de l’equip de govern ens vam comprometre a recuperar el patrimoni històric que té Benicàssim” i ha recordat que “primer va ser la Torre de Sant Vicent fent-la visitable, i després actuem sobre les nostres viles, recuperant l’esplendor de Villa Elisa i Villa Ana que actuen en l’actualitat com a contenidors de cultura amb activitats i exposicions que ens situen a l’avantguarda de la cultura a la nostra província”. “Ara reforcem la imatge de la història de les nostres vila posades a disposició i a l’abast de quants ens visiten”, ha afegit l’alcaldessa.

Els treballs de remodelació ja han conclòs i han comptat amb una inversió aproximada de 9.000 euros. Com ha explicat la regidora de Turisme, Cristina Fernández, “amb aquesta actuació posem en valor un dels nostres recursos turístics més preuats en primera línia de costa com són les viles modernistes”.
La Ruta de les Viles abasta des de la Torre de Sant Vicent fins a la platja de Voramar i inclou els edificis més característics dels habitatges que es feien construir els primers turistes que va tindre el municipi. Eren persones de la burgesia valenciana que va ser la que a principis del segle XX va començar a fixar la seua residència estiuenca en aquesta localitat.
Recordar que les viles modernistes recuperaran encara més esplendor entre el 30 d’agost i el 5 de setembre amb la celebració de la desena edició de Benicàssim *Belle Époque en la programació de la qual està treballant el consistori “perquè el retorn als anys daurats de les viles es realitze amb totes les mesures de seguretat sanitària requerides”, ha finalitzat Cristina Fernández.

Leave a Reply

Your email address will not be published.