fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim sol路licitar脿 a la conselleria i al ministeri informes sobre l’afecci贸 de la costa per les marees

Benic脿ssim sol路licitar脿 a la conselleria i al ministeri informes sobre l’afecci贸 de la costa per les marees

L’Ajuntament extrema di脿riament les tasques de preparaci贸 de la zona d’arena per als banyistes, per貌 l’afecci贸 del mar inunda les platges i genera un gra贸 que dificulta l’entrada al mar

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s remetr脿 a la Generalitat i al Ministeri de Foment, informes amb l’estat de situaci贸 de les platges de la localitat este estiu, despr茅s dels continus danys que es produeixen quasi di脿riament i que perjudiquen el bon estat del litoral per als banyistes. A pesar que di脿riament, les brigades municipals han redoblat el seu treball per a condicionar les platges i deixar-les netes i aplanades per a facilitar l’acc茅s al mar als banyistes, en aquesta temporada, de manera diferent a altres anys, les marees i moviments marins estan danyant la l铆nia de costa de manera molt agressiva.

“Cada vegada que puja la marea este estiu, s’anega la platja de l’Almadrava i l’aigua arriba fins a les ombrel路les reduint l’espai de platja considerablement. A m茅s, mou l’arena d’un costat a un altre, descarnant part de la platja i dipositant-se en altres zones, amb la qual cosa, les m脿quines, cada mat铆 han de realitzar grans treballs de condicionament per a retornar la platja al seu perfecte estat abans de l’arribada dels banyistes. A莽貌 mai havia passat aix铆 fins ara, per a莽貌 volem que des de les delegacions de costes de la Generalitat i el ministeri, inicien els pertinents estudis per a esbrinar a qu猫 es deu este canvi en la conservaci贸 de la platja. Volem saber si 茅s una q眉esti贸 ambiental, de necessitat de millorar els espigons i infraestructures o per qu猫 motiu est脿 succeint a莽貌”, ha assenyalat l’alcaldessa.

La platja de l’Almadrava no 茅s l’煤nica que s’est脿 veient perjudicada per estes situacions, sin贸 que tamb茅 les platges d’Heliopolis i Terrers estan veient-se perjudicades pels moviments marins.

En el cas de Terrers, l’煤nica platja de c貌dol del municipi, amb l’arrossegament del mar, es genera di脿riament elevacions de m茅s un metre de cort que fan que el mar es quede amb un dif铆cil acc茅s per als banyistes. De fet, com ha explicat l’alcaldessa, els operaris de les brigades municipals, destinen moltes hores a aplanar la pedra i suavitzar els pendents perqu猫 els estiuejants puguen entrar amb major comoditat al mar.

Un cas molt similar succeeix en la platja sud. La zona d’Heli贸polis es va veure este hivern seriosament afectada pels temporals. Tant va ser aix铆 que es van haver de distribuir tones d’arena per a recompondre la platja. No obstant aix貌, este estiu, els moviments del mar, estan descarnant la platja i arrossegant a l’interior del mar gran part d’eixa arena nova, produint un “gra贸” en la riba que resulta molt inc貌mode per als banyistes i a m茅s, redueix l’espai de platja.

Susana Marqu猫s ha insistit que “cada dia treballem amb tots els recursos municipals per a tenir la costa en la millor de les condicions per als banyistes, per貌 esta situaci贸 no 茅s sostenible, perqu猫 els danys s贸n cada vegada majors. Crec que les administracions competents en la l铆nia de costa, com s贸n la Generalitat i el Ministeri han d’implicar-se, estudiar les causes de per qu猫 est脿 succeint a莽貌 i aportar propostes i recursos perqu猫 es resolga de manera definitiva”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.