fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim suspendr脿 el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comer莽 durant el 2022

Benic脿ssim suspendr脿 el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comer莽 durant el 2022

El ple aprova modificar l’ordenan莽a per a prorrogar la mesura establida enguany.

L’Ajuntament de Benic脿ssim suspendr脿 per segon any consecutiu el pagament per ocupaci贸 de via p煤blica als sectors de l’hostaleria i el comer莽, tamb茅 durant el 2022.

El ple ordinari del mes de juny celebrat aquest mat铆 ha aprovat la modificaci贸 de l’ordenan莽a fiscal reguladora de la taxa d’utilitzaci贸 privativa de via p煤blica pel que per al pr貌xim exercici se suspendr脿, per segon any consecutiu, el cobrament d’aqueixa taxa a les terrasses dels bars, restaurants i cafeteries, aix铆 com als comer莽os que instal路len expositors en via p煤blica.

鈥淯na modificaci贸 que realitzem un any m茅s amb l’objectiu posat a continuar ajudant al teixit empresarial. En el context actual 茅s important donar suport a pol铆tiques encaminades a disminuir la c脿rrega fiscal als sectors que s贸n els principals motors econ貌mics del municipi com el comer莽 i l’hostaleria鈥, ha indicat el regidor d’Hisenda, Arturo Mart铆.

El punt ha sigut aprovat amb els vots a favor de la corporaci贸 municipal, amb l’abstenci贸 del grup Comprom铆s. Amb aquesta aprovaci贸, l’Ajuntament de Benic脿ssim suspendr脿 per a l’exercici 2022 l’aplicaci贸 de l’article 9 ep铆graf 1 relatiu a 1.1 referent a l’ocupaci贸 de via p煤blica amb taules i cadires, aix铆 com amb taulells, expositors, tenderets, aparells i m脿quines autom脿tiques o distribu茂dores, amb o sense venda, b脿scules, venda de dispensaci贸 de productes en les fa莽anes dels immobles amb acc茅s directe des de la via p煤blica com a jardineres, pals de publicitat o indicatius i similars an脿legs relacionats amb l’activitat comercial de l’establiment.

La modificaci贸 tindr脿 efectes des de l’1 de gener del 2022 i com ha afegit l’edil d’Hisenda, 鈥渢enim l’esperan莽a que prompte, amb les pol铆tiques econ貌miques aplicades durant aquests 煤ltims anys, vegem el final del t煤nel i la recuperaci贸 econ貌mica siga un fet鈥. L’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha comentat per la seua part que 鈥渆n aquests moments de crisi sanit脿ria, econ貌mica i social 茅s important impulsar pol铆tiques d’alleujament fiscal i l’exempci贸 d’aquest pagament, un exercici m茅s, va en el sentit d’ajudar a aut貌noms i Pimes locals鈥.

El ple tamb茅 ha aprovat una modificaci贸 de cr猫dit de 18.029 euros parell el projecte d’ampliaci贸 de n铆nxols en el cementeri municipal.

Quant a les mocions, dins de les pol铆tiques econ貌miques actives municipals, el ple ha aprovat una declaraci贸 institucional per a instar el Govern d’Espanya a ampliar la suspensi贸 de les regles fiscals a les entitats locals per als exercicis 2022 i 2023. Com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, 鈥渟om els ajuntaments els qui estem en la primera trinxera finan莽ant les despeses extraordin脿ries derivades de la situaci贸 econ貌mica provocada per la Covid-19 i volem continuar ajudant als nostres ve茂ns.

Per a aix貌, necessitem que es flexibilitzen les regles fiscals per al 2022 i 2023鈥.

La sessi贸 tamb茅 ha debatut la moci贸 presentada per l’equip de govern (PP i Ciutadans) per a instar el Govern d’Espanya que respecte les decisions judicials, rebutjant l’indult concedit pel Govern als l铆ders secessionistes. La moci贸 ha sigut recolzada pels grups de l’equip de govern i l’edil no adscrit, i votada en contra pel PSPV, Comprom铆s i Ara Benic脿ssim.

Finalment, el ple tamb茅 ha debatut una moci贸 de suport al col路lectiu *LGTBI amb la qual s’ha posat de manifest el suport a aquest col路lectiu al mateix temps que la condemna cap a qualsevol classe de viol猫ncia verbal o f铆sica que puguen patir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.