fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim tramita la sol路licitud per a obtindre la declaraci贸 com a municipi tur铆stic

Benic脿ssim tramita la sol路licitud per a obtindre la declaraci贸 com a municipi tur铆stic

El consistori presenta la documentaci贸 per a aconseguir aquest reconeixement, segons la nova normativa auton貌mica.

L’Ajuntament de Benic脿ssim ha iniciat el procediment per a aconseguir la declaraci贸 de municipi tur铆stic segons estableix el nou decret aprovat pel Consell el passat 10 de gener, una norma que promou la qualitat en la prestaci贸 dels serveis municipals a la poblaci贸 tur铆stica, aix铆 com el comprom铆s amb la sostenibilitat tur铆stica, la intel路lig猫ncia en els sistemes de coneixement i gesti贸, l’hospitalitat, el codi 猫tic del turisme, la valoritzaci贸 del territori i del paisatge, la cultura, els senyals d’identitat i la tradici贸 local.

Benic脿ssim compta amb la distinci贸 de municipi tur铆stic des de fa m茅s de 20 anys i com explica l’edil de l’脿rea, Cristina Fern谩ndez, 鈥渓a localitat alberga un conjunt de productes tur铆stics que es troben en proc茅s de consolidaci贸, i en els quals posseeix un cert grau de posicionament, principalment en l’脿mbit nacional鈥.

La localitzaci贸 i caracter铆stiques geogr脿fiques de Benic脿ssim fan del recurs de sol i platja la base sobre la qual se sustenta el posicionament del dest铆. Aix铆 mateix, el Desert de les Palmes conforma un espai de gran singularitat mediambiental i paisatg铆stica. El cicloturisme amb quasi 15 quil貌metres de carril adequat a l’煤s de ciclistes 茅s un altre dels recursos tur铆stics de Benic脿ssim, aix铆 com la gastronomia, el patrimoni cultural, els festivals i esdeveniments culturals, els esdeveniments esportius i el binomi salut i benestar, 鈥渟ent aquest 煤ltim un dels productes d’alt potencial amb una notable capacitat per a incrementar la notorietat i el posicionament tur铆stic de Benic脿ssim鈥, afig Cristina Fern谩ndez.

El document tamb茅 inclou altres requisits com el pla tur铆stic amb mesures de sostenibilitat, estrat猫gies per a millorar la qualitat del dest铆 i les mesures que s’implantaran de cara a la innovaci贸 i digitalitzaci贸 de la informaci贸 tur铆stica. En aquest punt, l’edil recorda que Benic脿ssim es troba adherit a la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana des del 25 d’octubre de 2017 i forma part de la junta directiva d’aquesta Xarxa鈥. Actualment el municipi es troba en el tercer nivell de la xarxa, la qual cosa requereix un treball avan莽at en transformaci贸 digital segons un pla director. A m茅s, Benic脿ssim forma part del model Destinacions Tur铆stiques Intel路ligents proposat per la Secretaria d’Estat de Turisme en col路laboraci贸 amb Segittur.
A m茅s de tota la documentaci贸 aportada per a corroborar que el municipi compleix amb tots els requeriments exigits, l’ajuntament ha volgut posar de manifest que no s’han considerat aspectes com el turisme residencial, l’oferta d’hostaleria i els assistents a esdeveniments. 鈥淏enic脿ssim compta amb una oferta de turisme residencial molt important, aix铆 com una gran oferta d’establiments d’hostaleria i un n煤mero molt elevat de participants en esdeveniments. El que no s’haja valorat tot aix貌 ens situa en una posici贸 de desavantatge enfront d’altres municipis tur铆stics鈥 ha afegit Cristina Fern谩ndez.

Per part seua, l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha indicat que 鈥渆ls nostres recursos tur铆stics s贸n fortaleses que hem de posar en valor i posicionar durant els 365 dies de l’any i el reconeixement com a municipi tur铆stic augmentar脿 m茅s encara tot el nostre potencial鈥. I 茅s que amb aquest reconeixement Benic脿ssim obtindr脿 atenci贸 preferent en l’elaboraci贸 dels plans i programes tur铆stics de la Generalitat, en les seues activitats de promoci贸 interior i exterior del turisme i en les pol铆tiques d’implantaci贸 o millora d’infraestructures i serveis. I per un altre, el dret d’acc茅s a vies de finan莽ament espec铆fiques per a compensar l’esfor莽 financer motivat per l’activitat tur铆stica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.