fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim ultima la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals

Benicàssim ultima la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals

L’ajuntament comptarà abans de final d’any amb l’eina per a garantir l’entorn natural del terme municipal.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicàssim es troba immersa en la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals.

Amb este pla, el consistori té l’objectiu d’assentar, amb majors recursos i eines, les bases d’una prevenció d’incendis forestals.

La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, el tècnic de l’àrea Jesús Albuixech, i el representant de l’empresa Medi XXI, contractista de l’assistència tècnica, s’han reunit esta setmana per a fer un seguiment a la redacció del projecte amb el qual “l’ajuntament comptarà amb un important pilar per a garantir l’entorn natural del terme municipal de Benicàssim”, ha explicat Elena Llobell.

Benicàssim compta amb més de 2.000 hectàrees i el pla, la redacció del qual està previst que finalitze al novembre, s’adaptarà a la realitat física del municipi i establirà les mesures generals de prevenció i defensa dels terrenys forestals. “El pla se centra en el sòl forestal però també es contemplaran possibles accions en zones on hi ha vegetació com pot ser el Quadre de Santiago així com en urbanitzacions de muntanya”, ha afegit l’edil de Medi Ambient qui ha incidit en què amb el nou pla “tindrem més seguretat a l’hora d’atallar qualsevol incendi”.

A la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals se suma l’actualització del pla de cremes en el terme municipal. A més, des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicàssim també es realitzen actuacions encaminades a la prevenció d’incendis forestals en el perímetre de les urbanitzacions de muntanya del municipi. El projecte de prevenció d’incendis forestals consistix en treballs per a mitigar el risc d’incendis, mitjançant el tractament de la vegetació en les zones de la interfície urbana-forestal del municipi, i concretament en la zona de les urbanitzacions de Montornés, La Parreta, Las Palmas, Montemolino i altres zones sensibles a l’aplicació de les actuacions. Finalment, els treballs de desbrossament que també es realitzen de forma contínua ajuden a mitigar els possibles riscos d’incendi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.