fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana amplia la programaci贸 trimestral d’activitats de joventut

Borriana amplia la programaci贸 trimestral d’activitats de joventut

L’Ajuntament ofereix d’abril a juny activitats variades, com a programes d’oci, tallers, i cursos formatius.

L’Ajuntament de Borriana ha donat a con猫ixer la programaci贸 trimestral d’activitats juvenils corresponent als mesos d’abril a juny, que organitza la Regidoria de Joventut. Una programaci贸 que, segons ha explicat l’edil de l’脿rea, Llu茂sa Monferrer, 鈥渃ompta amb les activitats habituals que es fan cada any, a les quals n鈥檋em sumat altres de noves per a diversificar l’oferta i que resulte m茅s atractiva 鈥.

Monferrer ha destacat que es tracta d’activitats adaptades, amb totes les mesures sanit脿ries vigents a cada moment, i 鈥渁justades als interessos propis dels joves i de les joves, que suposen una alternativa a les seues car猫ncies鈥, amb la finalitat de 鈥減romoure la formaci贸, l’oci alternatiu, educatiu, igualitari i constructiu entre la joventut del municipi.

Les activitats, amb la finalitat de fomentar 鈥渓a participaci贸 social i el desenvolupament col路lectiu i personal juvenil鈥, ha indicat la responsable de l’脿rea de Joventut, responen a l’aposta del govern municipal per 鈥渓’educaci贸 en valors, l’猫tica i l’heterogene茂tat, i per una educaci贸 inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona鈥.

En la nova programaci贸 municipal, s’ha repr猫s el car脿cter presencial de les activitats, per貌 la modalitat queda subjecta a la situaci贸 epidemiol貌gica de cada moment.

Aix铆, escacs, tallers i xarrades, cursos de formaci贸 per a convertir-se en monitors de temps lliure o de menjador, de primers auxilis, de preparaci贸 de les proves dels nivells C1 i C2 de valenci脿, s贸n algunes de les activitats previstes.

Tamb茅 se n’ofereixen per a facilitar a les fam铆lies de Borriana la conciliaci贸 laboral i familiar. L’Escoleta de Pasqua per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, un pla perqu猫 dediquen part del seu temps lliure a activitats l煤diques i esportives, i a m茅s amb la nova oferta de l’Escoleta de Pasqua Tecnol貌gica, a partir dels 8 anys, una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet als menuts i a les menudes convertir-se en experts de la manipulaci贸 tecnol貌gica.

Tamb茅 es compta amb el programa Joves al Carrer d’oci alternatiu gratu茂t dirigit a joves d’entre 12 i 17 anys, amb propostes de diferents tallers i activitats de tipus esportiu, cultural i l煤dic, cada dissabte fins al 28 de maig al Casal Jove, i una nova edici贸 del programa Jove Oportunitat JOOP, de l’IVAJ, per a motivar i orientar els joves entre 16 i 21 anys que hagen abandonat els estudis.

Per una altra banda, la seu del Casal Jove de Borriana estar脿 oberta per a gestionar l’expedici贸 de les targetes de l’autob煤s a la Universitat Jaume I (UJI), que es podran sol路licitar de dilluns a divendres de 9h a 10.30h, aix铆 com el Carnet Jove, que s’expedir脿 d鈥11h a 13h. Per a realitzar aquests tr脿mits caldr脿 demanar cita pr猫via per correu electr貌nic.

Programa:

 • Del 19 al 22 d’abril tindr脿 lloc l’Escoleta de Pasqua per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys (nascuts des del 2011 al 2018), amb tallers, jocs i activitats educatives. L’horari ser脿 de 9h a 13h, amb la possibilitat d’entrar a les 8h i eixir a les 14h.

La inscripci贸 per a l’Escoleta, que t茅 places limitades, finalitza el 5 d’abril i cal emplenar el formulari.

L’activitat t茅 un cost de 20 euros, de 10 euros per a fam铆lies nombroses, monoparentals i persones amb discapacitat igual o superior al 33%, i gratu茂ta per a les mares amb la condici贸 de v铆ctima de viol猫ncia de g猫nere.

 • Del 19 al 22 d’abril tindr脿 lloc l’Escoleta de Pasqua Tecnol貌gica, per a xiquets i xiquetes a partir dels 8 anys, per a descobrir l’eina de roblox, electr貌nica, realitat augmentada…

La inscripci贸 per a l’Escoleta, que t茅 places limitades, finalitza el 5 d’abril i cal emplenar el formulari.

L’activitat t茅 un cost de 30 euros, de 15 euros per a fam铆lies nombroses, monoparentals i persones amb discapacitat igual o superior al 33%, i gratu茂ta per a les mares amb la condici贸 de v铆ctima de viol猫ncia de g猫nere.

 • Programa Joves al carrer d’oci alternatiu gratu茂t dirigit a joves entre 12 i 17 anys, amb propostes de diferents tallers i activitats de tipus esportiu, cultural i l煤dic, cada dissabte des del 26 de febrer fins al 28 de maig al Casal Jove de 18h a 20h, i no necessita inscripci贸 pr猫via.
 • De mar莽 a juliol el programa Jove Oportunitat – JOOP, el pla dissenyat per l’IVAJ per a motivar i orientar els joves entre 16 i 21 anys que hagen deixat els estudis. Encara s鈥檋i poden inscriure.
 • Dissabte 9 d’abril xarrada i taller sobre mobilidad amb bici. A les 16h a l鈥檋otel associacions. Seu AEB. Col路labora Comunitat Energ猫tica Borriana.
 • Dissabte 18 de juny a les 16h a l鈥檋otel associacions Taller d’Energies Renovables. Taller d’empoderament d’usos energ猫tics i coneixement d’alternatives de generaci贸 renovable. Col路labora Comunitat Energ猫tica Borriana.
 • Des del 23 de mar莽, cada dimecres de 17h a 19h, classes de preparaci贸 de les proves del Nivell C2 de valenci脿 de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valenci脿 (JQCV), 30 hores.
 • Tamb茅 per al Nivell C1 de valenci脿, amb classes cada dimecres de 19h a 21h. Amb l’aforament complet ja.

Preu del curs: 30 euros. Hi ha descomptes del 50% amb el carnet Jove, o per ser membre de fam铆lia nombrosa o monoparental, aix铆 com per discapacitat, i del 20% per a membres d’associacions i col路lectius juvenils de Borriana. Tamb茅 tindran exempci贸 del pagament les v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere i els seus fills menors o persones dependents o acolliments.

 • Del 7 al 28 de maig tindr脿 lloc el curs de monitor/a de menjador, que ser脿 dissabte de 10h a 14.30h i de 15.30h a 18.30h. Amb un preu de 70 euros, acredita amb un certificat d’aptitud l’acompliment de la funci贸 d’atendre un grup de xiquets i xiquetes en el seu horari de menjador i temps lliure escolar. No es necessita titulaci贸 ni experi猫ncia pr猫via. Est脿 dirigit a majors de 16 anys i les inscripcions es fan en <https://cutt.ly/7szx2mr>
 • Del 26 d’abril al 2 de Juny, Curs de Primers Auxilis, impartit per Creu Roja Borriana. Amb places limitades, s’impartir脿 dimarts i dijous de 16.30h a 20h. Dels 200 euros que costa el curs tan sols es paga una taxa de 70 euros, perqu猫 la resta est脿 becada per l’ajuntament de Borriana.

Inscripci贸 en <formacion.borriana@cruzroja.es>

 • Al juliol est脿 programat el Curs de Monitor/a d’Activitats de Temps Lliure Infantil i Juvenil intensiu, de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 18h. Un total de 50 hores en l铆nia a realitzar una vegada finalitze el curs i 160 hores pr脿ctiques a realitzar despr茅s de finalitzar la part te貌rica. Destinat a majors d’edat, s’aprendran conceptes i recursos orientats a l’acompanyament de xiquets i joves. T茅 un cost de 170 euros i en finalitzar s’atorga la certificaci贸. Lloc: Casal Jove Borriana.
 • A m茅s, cada divendres, Taller d’escacs al Casal Jove, impartit per Pablo Aymerich, a partir de 8 anys, organitzat pel Club Escacs Borriana, amb un grup d’iniciaci贸 de 18.30h a 19.30h i un altre avan莽at de 19.30h a 20.30h. El curs costa 15 euros i les inscripcions es fan en el mateix Casal Jove, a trav茅s de <casaljove@burriama.es>, <jasikevic19@hotmail.com> o al tel猫fon 964591692.

Leave a Reply

Your email address will not be published.