Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana aprova amb 19 vots a favor el Contenciós Administratiu per a paralitzar la subhasta de terrenys de l’Arenal

Borriana aprova amb 19 vots a favor el Contenciós Administratiu per a paralitzar la subhasta de terrenys de l’Arenal

En el Plenari Extraordinari també s’aprova la modificació puntual del PGOU per a la construcció del carril ciclopeatonal fins al Grau que es finançarà en part amb els Fons FEDER de l’Estratègia EDUSI.

L’Ajuntament de Borriana ha celebrat un Ple Extraordinari en el qual s’ha aprovat la interposició d’un recurs Contenciós Administratiu per a paralitzar el procés de subhasta iniciat pel Ministeri d’Hisenda de part dels terrenys de l’Arenal.

Tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis, “estem convençuts que l’argumentació que fem sobre l’ús públic de bona part dels terrenys que pretén subhastar el Ministeri d’Hisenda serà més que suficient per a la paralització que ara sol·licitem amb este recurs”, al que ha afegit la resposta a l’oposició sobre “el treball que ja vostés hagueren pogut realitzar l’any 2004 perquè el Ministeri considerara eixe ús públic i no donar llum verda a la subhasta que ara s’ha realitzat”. Finalment, la interposició del recurs ha sigut aprovada en la sessió plenària per 19 vots a favor i tan sols 2 abstencions.

Dins del mateix Ple Extraordinari també s’han portat a votació dues importants modificacions importants per al futur immediat de Borriana, ja que inicialment s’ha aprovat la modificació puntual n.° 41 del Pla General, que té per objecte preveure el condicionament i eixample de part de la carretera del Grau per a execució de carril bici i pas per als vianants, que tal com ha explicat el mateix Arnandis, “servirà per, en un futur, unir per complet l’Avinguda Jaime Chicharro, amb la Mediterrània i la carretera del Grau que en este cas situarà el carril ciclopeatonal en el marge esquerre en direcció al mar, ja que els tècnics que van realitzar els informes així ho van considerar més oportú”. Arnandis ha explicat que «serà un altre dels projectes finançats amb els fons FEDER provinents de l’Estratègia EDUSI que en total invertirà en el desenvolupament urbà sostenible de la nostra ciutat un total de cinc milions d’euros». I a continuació també han arribat bones notícies en l’àmbit ocupacional, ja que s’ha aprovat la modificació de crèdit que permet a Borriana “dur a terme fins a quatre programes diferents d’ocupació que serviran per a donar treball i, alhora formació, a desenes de persones de la nostra ciutat, que a més són finançats al cent per cent per la Generalitat pel que no suposaran cap despesa per a les arques municipals”.

Es tracta dels programes que coordinarà la regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica EMCORD i EMCORP, dues iniciatives que permetran obtenir treball a un total de 16 persones i que comptaran amb un finançament total de la Generalitat de 213.000 euros. A més, també s’ha detallat que la durada dels contractes serà de fins a sis mesos a jornada completa. En la mateixa modificació també s’inclouen altres programes d’inserció laboral com “Et Formem” i el d’Accions d’Orientació Laboral per a Aturats, que tal com ha explicat la regidora de l’àrea d’Ocupació, Maria Romero “serviran per a seguir implementant tots els recursos que a nivell autonòmic i municipal estem oferint a les persones parades durant els últims dos anys, per a així facilitar-los l’accés o volta al mercat laboral”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.