fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana aprova els tres dies no lectius de la localitat per al pròxim curs escolar 2022-2023

Borriana aprova els tres dies no lectius de la localitat per al pròxim curs escolar 2022-2023

Els centres escolars de Borriana tindran els dies 16 i 17 de març i el 31 d’octubre com a no lectius, a més dels dies 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i 3 de febrer, Sant Blai.

El Consell Escolar Municipal de Borriana ha aprovat els tres dies no lectius de caràcter local, de lliure disposició municipal, que formaran part del calendari escolar de tots els centres educatius de la ciutat durant el pròxim curs acadèmic 2022-2023.

En la reunió presidida pel regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, s’ha acordat establir com a dies no lectius per al municipi de Borriana durant el pròxim curs els dies habituals previs a la festivitat de Sant Josep, dijous 16 i divendres 17 de març, i el dilluns 31 d’octubre, a més de les festes locals: el dia 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i el 3 de febrer, Sant Blai.

Igualment, seran dies festius a la Comunitat Valenciana el pròxim curs 2022-2023, el dimecres 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya; el dimarts 1 de novembre, festa de Tots Sants; el dimarts 6 de desembre, Dia de la Constitució, i el dijous 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció. També serà festiu en el tercer trimestre del curs, el dilluns 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors.

Calendari escolar 2022-2023

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic, contempla l’inici del curs escolar en funció de les etapes educatives.

D’aquesta manera, el curs escolar començarà per a la majoria d’etapes el dilluns 12 de setembre i finalitzarà el 21 de juny. Per primera vegada, les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional Bàsica, cicles de grau mitjà i cicles de grau superior començaran i acabaran, en general, al mateix temps.

Excepcionalment, l’alumnat que curse programes formatius de qualificació bàsica iniciarà les activitats escolars el 14 de setembre de 2022. En formació de persones adultes, el curs començarà el 19 de setembre de 2022.

En ensenyaments Artístics de Música i Dansa, elementals i professionals, ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny i ensenyaments Esportius de règim especial, començaran el 21 de setembre de 2022. Per als ensenyaments d’idiomes, les activitats començaran el 26 de setembre de 2022.

Vacances

Quant a les vacances escolars a la Comunitat Valenciana, s’han establert els períodes de vacances de Nadal, que abastaran del 23 de desembre al 6 de gener, i de Setmana Santa, que seran del 6 al 17 d’abril de 2023, això és, des de Dijous Sant fins al dilluns de Sant Vicent, tots dos inclusivament.

Així les coses, com que el 6 de gener de 2023 és divendres, els escolars tindran el cap de setmana del 7 i 8 de gener com a festiu, abans de reprendre les classes el 9 de gener, i per Pasqua, a més, Borriana recupera com a no lectiu el dilluns de Sant Vicent, que l’any passat va ser lectiu.

Universitat Jaume I

Cal recordar que la Universitat Jaume I de Castelló ja va acordar en el consell de govern de finals de gener, que el curs universitari començara el dilluns 12 de setembre, i les classes conclouran el 19 de maig, per a començar els exàmens a partir del 22 de maig.

Es dona la circumstància que la mateixa setmana d’inici del curs se celebra la festa de la Universitat el divendres 16 de setembre, sense activitat docent. També serà festa universitària el 24 de febrer, divendres, alhora que la comunitat de l’UJI gaudirà del pont de Tots Sants (1 de novembre, dimarts), en assenyalar el dilluns 31 d’octubre com a dia sense activitat docent. Tampoc hi haurà activitat docent la setmana de les festes de la Magdalena de Castelló (que enguany se celebraran entre l’11 i el 19 de març).

Per contra, com ja és habitual a l’UJI, el dilluns de Sant Vicent, 17 d’abril, serà lectiu per als universitaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.