fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana aprova la reducció del preu per la gestió de l’aigua i millora l’Ordenança de Venda No Sedentària

Borriana aprova la reducció del preu per la gestió de l’aigua i millora l’Ordenança de Venda No Sedentària

La nova ordenança redueix de 8 a 4 les faltes d’assistència injustificades en els mercats i inclou altres activitats fins ara no regulades com la Fira de l’Ecce Homo.

El Ple de l’Ajuntament de Borriana corresponent al mes de febrer de 2018 ha servit per a l’aprovació de la nova Ordenança de Venda No Sedentària en el municipi, ja que com ha explicat la màxima responsable de l’àrea, Maria Romero, “volíem, d’una banda, respondre a les demandes dels i les venedores que des de fa temps reclamaven una actualització de l’Ordenança, i per una altra, incorporar nova reglamentació que siga més justa tant per als mateixos comerciants com per a aquelles persones que puguen beneficiar-se d’este tipus d’activitats en la ciutat de Borriana”.

Així, Romero ha volgut explicar que “des d’abans de l’estiu hem mantingut contacte directe i continuat amb una representació de venedors de Vila-real, que a més té una persona designada en la nostra ciutat, per a presentar a través d’una taula paritària este document definitiu que avui aprovem, del que també hem fet partícips als i les venedores i a la resta de grups polítics representats en el Ple”.

Dins del detall de la nova Ordenança destaca “la creació d’una comissió de seguiment per a seguir en contacte directe amb els venedors, a més d’incloure tota la venda no sedentària i que fins ara no estava contemplada, com pot ser la Fira de l’Ecce Homo”. A més, i com un dels punts més destacats, s’ha reduït a quatre el nombre de falta d’assistències injustificades en la venda abans de requerir l’autorització, quan fins ara eren vuit, al que cal sumar que la durada de l’autorització passa a tenir tres anys prorrogables en períodes de tres anys fins a un total de 15. I finalment, també es contempla la reserva de parades per a col·lectius especials com a persones amb baixos ingressos, parats de llarga durada, víctimes de violència de gènere o emprenedors.

D’altra banda, també s’ha aprovat la revisió de tarifes del servei i de la revisió de quadres de preus de les obres, del contracte de gestió dels serveis públics de proveïment d’aigua potable i clavegueram, a través de la qual els veïns i veïnes de Borriana “veuran reduïdes, encara que siga de forma mínima, les tarifes a pagar tant a nivell de Clavegueram i Aigua Potable, del que estem molt satisfets, ja que se suma a la congelació que en els últims dos anys hem fet de tots els impostos municipals”, tal com ha explicat el regidor de Serveis i Via Pública, Vicent Aparisi. Durant la celebració del Plenari, també hi ha hagut espai per a recordar al regidor Antonio Sánchez Avilés, amb la presa de coneixement de la defunció del regidor del grup Ciutadans Independents per Borriana (CIBUR).

Leave a Reply

Your email address will not be published.