fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana arranca a Costes a Madrid la publicació del projecte per a la regeneració de la zona al sud del port

Borriana arranca a Costes a Madrid la publicació del projecte per a la regeneració de la zona al sud del port

Maria Josep Safont i diversos regidors s’han reunit aquest dilluns amb representants del Ministeri per a accelerar els projectes i reivindicar solucions per a evitar els problemes de regressió del litoral.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua “moderada satisfacció” després de la reunió aquest dilluns a Madrid amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Foment, Ana María Oñoro, en què han participat també la subdirectora general de Domini Públic MaritimoTerrestre, Ainhoa Pérez, i el subdirector general per a la protecció de la Costa, Ángel Muñoz, en aconseguir que en uns dies se sotmeta a informació pública el projecte de l’espigó al sud del port.

Safont ha estat acompanyada en la trobada de treball pel regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Marítima, Vicente Aparisi, el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel, i personal tècnic municipal, en què de nou han instat que es mamprenguen els projectes i plans pendents del municipi relatius a la costa.
Segons ha indicat Safont en la reunió, els representants del Ministeri no solament han mostrat una actitud “molt positiva”, sinó que també s’ha reflectit “cert progrès i agilitació d’alguns tràmits de projectes” i, el que és “més important”, han manifestat que les “bones intencions ara estan avalades i acompanyades de fons econòmics europeus”. Un projecte de 5,5 milions d’euros que implicarà l’espigó en la zona de la Serratella i 400.000 metres cúbics d’arena per a regenerar la costa sud de la ciutat.
Concretament i en referència a les concessions, en la reunió s’ha avançat que a finals d’aquest mes o principis de març estarà ja la concessió administrativa definitiva d’ocupació de domini públic maritimoterrestre per a poder licitar immediatament el projecte de construcció de dos caragols d’Arquimedes en la zona de la Serratella, amb la finalitat de minimitzar els efectes de les inundacions en els habitatges de la zona.

Així mateix, l’11 de març finalitzarà el període d’exposició pública relatiu a la concessió per a l’ocupació al voltant de 2.078m² de terrenys de domini públic maritimoterrestre destinat a dotacions i infraestructures municipals emplaçades en la zona de les Terrasses. També a falta d’uns informes de la delegació de Costes a Castelló, es resoldrà en breu la concessió del carrer Gravina.
Quant als projectes promesos i previstos en una de les quatre Estratègies en les quals es detallen les actuacions necessàries per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix aquesta part del litoral, algunes qualificades com a prioritàries, el Ministeri ha assegurat que en 10 dies se sotmetrà a informació pública el projecte bàsic i el de l’estudi d’impacte ambiental relatiu a la zona Sud, és a dir l’espigó de la Serratella, xifrat en una inversió de més de 5 milions d’euros.

En relació amb l’espigó del Nord el plec està redactat a l’espera que s’aprove el pressupost per a publicar en el BOE la licitació de la redacció del projecte bàsic.
Per tot això, la delegació de Borriana encapçalada per l’alcaldessa, malgrat la lentitud, ha reflectit “cert grau d’esperança” perquè la “impressió és que ara, a més de bones intencions s’ha donat un avanç a les nostres demandes”.

Igualment, l’alcaldessa ha volgut destacar la millora en la comunicació amb la delegació de Costes a Castelló que és “més fluida i resolutiva”. De fet, demà mateix hi ha prevista una reunió, en la qual Safont sol·licitarà la celeritat en l’informe per a concessió del carrer Gravina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.