fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana arranca a Costes a Madrid la publicaci贸 del projecte per a la regeneraci贸 de la zona al sud del port

Borriana arranca a Costes a Madrid la publicaci贸 del projecte per a la regeneraci贸 de la zona al sud del port

Maria Josep Safont i diversos regidors s’han reunit aquest dilluns amb representants del Ministeri per a accelerar els projectes i reivindicar solucions per a evitar els problemes de regressi贸 del litoral.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat la seua 鈥渕oderada satisfacci贸鈥 despr茅s de la reuni贸 aquest dilluns a Madrid amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Foment, Ana Mar铆a O帽oro, en qu猫 han participat tamb茅 la subdirectora general de Domini P煤blic MaritimoTerrestre, Ainhoa P茅rez, i el subdirector general per a la protecci贸 de la Costa, 脕ngel Mu帽oz, en aconseguir que en uns dies se sotmeta a informaci贸 p煤blica el projecte de l’espig贸 al sud del port.

Safont ha estat acompanyada en la trobada de treball pel regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Mar铆tima, Vicente Aparisi, el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel, i personal t猫cnic municipal, en qu猫 de nou han instat que es mamprenguen els projectes i plans pendents del municipi relatius a la costa.
Segons ha indicat Safont en la reuni贸, els representants del Ministeri no solament han mostrat una actitud 鈥渕olt positiva鈥, sin贸 que tamb茅 s’ha reflectit 鈥渃ert progr猫s i agilitaci贸 d’alguns tr脿mits de projectes鈥 i, el que 茅s 鈥渕茅s important鈥, han manifestat que les 鈥渂ones intencions ara estan avalades i acompanyades de fons econ貌mics europeus鈥. Un projecte de 5,5 milions d’euros que implicar脿 l’espig贸 en la zona de la Serratella i 400.000 metres c煤bics d’arena per a regenerar la costa sud de la ciutat.
Concretament i en refer猫ncia a les concessions, en la reuni贸 s’ha avan莽at que a finals d’aquest mes o principis de mar莽 estar脿 ja la concessi贸 administrativa definitiva d’ocupaci贸 de domini p煤blic maritimoterrestre per a poder licitar immediatament el projecte de construcci贸 de dos caragols d’Arquimedes en la zona de la Serratella, amb la finalitat de minimitzar els efectes de les inundacions en els habitatges de la zona.

Aix铆 mateix, l’11 de mar莽 finalitzar脿 el per铆ode d’exposici贸 p煤blica relatiu a la concessi贸 per a l’ocupaci贸 al voltant de 2.078m虏 de terrenys de domini p煤blic maritimoterrestre destinat a dotacions i infraestructures municipals empla莽ades en la zona de les Terrasses. Tamb茅 a falta d鈥檜ns informes de la delegaci贸 de Costes a Castell贸, es resoldr脿 en breu la concessi贸 del carrer Gravina.
Quant als projectes promesos i previstos en una de les quatre Estrat猫gies en les quals es detallen les actuacions necess脿ries per a protegir i solucionar el problema d’erosi贸 que pateix aquesta part del litoral, algunes qualificades com a priorit脿ries, el Ministeri ha assegurat que en 10 dies se sotmetr脿 a informaci贸 p煤blica el projecte b脿sic i el de l’estudi d’impacte ambiental relatiu a la zona Sud, 茅s a dir l’espig贸 de la Serratella, xifrat en una inversi贸 de m茅s de 5 milions d’euros.

En relaci贸 amb l’espig贸 del Nord el plec est脿 redactat a l’espera que s’aprove el pressupost per a publicar en el BOE la licitaci贸 de la redacci贸 del projecte b脿sic.
Per tot aix貌, la delegaci贸 de Borriana encap莽alada per l’alcaldessa, malgrat la lentitud, ha reflectit 鈥渃ert grau d’esperan莽a鈥 perqu猫 la 鈥渋mpressi贸 茅s que ara, a m茅s de bones intencions s’ha donat un avan莽 a les nostres demandes鈥.

Igualment, l’alcaldessa ha volgut destacar la millora en la comunicaci贸 amb la delegaci贸 de Costes a Castell贸 que 茅s 鈥渕茅s fluida i resolutiva鈥. De fet, dem脿 mateix hi ha prevista una reuni贸, en la qual Safont sol路licitar脿 la celeritat en l’informe per a concessi贸 del carrer Gravina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.