fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana comprova l’efic脿cia del nou tractament contra el mosquit tigre al cementeri municipal

Borriana comprova l’efic脿cia del nou tractament contra el mosquit tigre al cementeri municipal

Els innovadors adhesius han evitat la pres猫ncia de larves en el 100 per cent dels 4.000 recipients del recinte en qu猫 es va realitzar el tractament.

El 100% de les jardineres i pitxers en qu猫 es va instal路lar l’innovador tractament que es va posar en marxa en dates pr猫vies a Tots Sants al cementeri municipal de Borriana es mantenen sense pres猫ncia de larves de mosquit tigre, segons ha avan莽at el regidor delegat de Cementeri, Hilario Us贸.

Despr茅s de la revisi贸 i la inspecci贸 realitzada per Lokimica, empresa encarregada del tractament dels mosquits, s’ha comprovat l’efic脿cia en l’aplicaci贸 dels nous adhesius realitzada en els 4.000 recipients amb risc d’albergar larves de mosquit tigre en el cementeri municipal de la localitat. Una acci贸 impulsada per les regidories de Cementeri i de Sanitat.

Durant aquesta setmana s’ha realitzat la inspecci贸 t猫cnica, tant per a vore l’efectivitat dels adhesius com, sobretot, per a actuar sobre els elements nous que s’han col路locat aquesta setmana, principalment pitxers i testos fora de l’estructura dels n铆nxols.

Com a resultat, ha manifestat Hilario Us贸, es pot concloure que 鈥渘o sols el tractament ha sigut efectiu, sin贸 que a m茅s s’ha aconseguit dur a terme una important labor pedag貌gica just en una de les 猫poques amb m茅s activitat reproductiva del mosquit tigre鈥, per la qual cosa, ha anunciat, 鈥渆sperem mantindre aquestes actuacions en anys posteriors鈥.

Des de Lokimika han indicat que es preveu que aquesta experi猫ncia pilot 鈥渟’estenga a altres municipis que han mostrat inter猫s per aquesta innovaci贸 dissenyada per ZERO MOSSIE, i executada a Borriana鈥.

A m茅s de comprovar l’efic脿cia, en la inspecci贸 al cementeri municipal tamb茅 s’ha realitzat una segona fase del tractament consistent en un control dels elements ornamentals nous col路locats aquests dies, aplicant el tractament en aquells que ho necessiten, els que s贸n capa莽os de retindre aigua estancada durant 6 dies i, per tant, permetre que es complete la fase larv脿ria aqu脿tica del cicle biol貌gic del mosquit tigre.

Sobre aquest tema, s’estima que en aquesta nova visita s’han localitzat aproximadament 1.000 elements decoratius m茅s en relaci贸 amb el que s鈥檋avia observat en les visites de Tots Sants. Encara que tamb茅 s’ha constatat 鈥渓a gran conscienciaci贸 de la poblaci贸 de Borriana, ja que la gran majoria (el 75%) dels elements ornamentals nous aportats ja s’han localitzat preparats per a no convertir-se en un lloc de cria de mosquit tigre, principalment gr脿cies a l’煤s d’espumes o suros que impedeixen que es quede acumulada la suficient quantitat d’aigua com per a aguantar els 6 dies que necessita la larva de mosquit tigre per a completar la seua fase aqu脿tica鈥, han assenyalat des de Lokimika.

Per tant, han assegurat, nom茅s han necessitat tractament 250 pitxers nous en aquesta segona fase. I han destacat la gran quantitat de testos aportats nous no integrats en les l脿pides, sin贸 allunyades, amb el major risc que tenen de rebre aigua de pluja i, per tant, presenten major risc.

Per a Hilario Us贸, 茅s de destacar que a Borriana alguns familiars que han visitat en Tots Sants el cementeri municipal s’han interessat pels dispositius adhesius col路locats en els n铆nxols dels seus familiars o detectats mentre聽 circulaven per les instal路lacions.

Sobre aquest tema, el responsable del cementeri ha aclarit que moltes de les persones, en assabentar-se de les particularitats del cicle biol貌gic dels mosquits tigre i de la import脿ncia que juguen els elements ornamentals privats com els del cementeri, 鈥渉an pres consci猫ncia del paper tan rellevant que juguen i no sols han procedit a deixar en condicions segures els n铆nxols, sin贸 que han aplicat aqueix coneixement tamb茅 en les seues resid猫ncies habituals鈥.

El responsable del cementeri ha recordat que la novetat amb aquest tractament de patent alacantina 茅s que evita les accions invasives que puguen destruir els recipients i, a m茅s, 鈥溍﹕ completament segur i inofensiu, al contrari que la majoria dels productes que es tiren a l’aigua, i no afecta a la fauna beneficiosa鈥.

Aix铆 mateix, ha mostrat la preocupaci贸 de l’equip de govern per la salut p煤blica i tamb茅, 鈥渓a salut dels borrianencs i les borrianenques, sent com 茅s el cementeri un focus important de la cria del mosquit tigre鈥. Per aix貌, ha manifestat, 鈥渉em invertit en aquest nou tractament per a evitar no sols les picades, tamb茅 les malalties infeccioses que es puguen derivar鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.