fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana contracta nou persones a trav茅s del programa Explus 2022 cofinan莽at per Labora

Borriana contracta nou persones a trav茅s del programa Explus 2022 cofinan莽at per Labora

L’Ajuntament se suma a la iniciativa de la Generalitat d’incentius a la contractaci贸 de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat per entitats locals, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Pol铆tiques Actives d’Ocupaci贸, Esther Meneu, han donat la benvinguda a les 9 persones que l’Ajuntament ha contractat gr脿cies al Programa Operatiu del Fons Social Europeu Explus 2022, que durant 12 mesos, del 26 de setembre de 2022 al 25 de setembre de 2023, i a jornada completa exerciran les seues ocupacions en diferents serveis municipals.

En l’acte, han destacat que amb aquesta iniciativa l’executiu municipal, a trav茅s de l’Ag猫ncia de Desenvolupament Local, 鈥渃ont铆nua apostant pels programes i tallers d’ocupaci贸 per a millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserci贸 laboral de les persones demandants d’ocupaci贸. Refor莽ant aix铆 el seu comprom铆s amb l’incentiu de l’ocupaci贸 i millora de la formaci贸 de la ciutadania鈥.

En aquesta ocasi贸, l’Ajuntament s’ha incorporat al programa Explus 2022, Avalem Exper猫ncia Plus, iniciativa promoguda pel Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸, Labora, d’incentius a la contractaci贸 de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat per entitats locals, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu.

Amb aquest programa, el consistori ha contractat a jornada completa durant 12 mesos, del 26 de setembre de 2022 al 25 de setembre de 2023, a 9 persones majors de 30 anys que figuren inscrites com a demandants d’ocupaci贸 en els Espais Labora de la Generalitat, que ja exerceixen les seues ocupacions en diferents serveis municipals. Concretament, les ocupacions s贸n 1 pe贸 de cementeri, 3 auxiliars administratives, 1 pintor, 2 conserges, 1 t猫cnica d鈥檃nimaci贸 sociocultural i 1 t猫cnica en turisme.

Per a la qual cosa, el consistori rep una subvenci贸 de Labora de 165.801 euros euros, a la qual suma una dotaci贸 municipal de 114.485 euros. Es tracta d’una actuaci贸 cofinan莽ada per la Uni贸 Europea a trav茅s del Programa d’incentius a la contractaci贸 de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat per entitats locals de la Comunitat Valenciana, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus 2021-2027.

Safont ha posat en valor aquesta iniciativa i ha subratllat la import脿ncia que els ve茂ns i les ve茂nes en situaci贸 de desocupaci贸 鈥渞evisen i actualitzen el seu perfil professional a trav茅s de l’opci贸 autoentrevista de la seua fitxa en Punt Labora, ja que 茅s un requisit prioritari per a poder optar a aquesta classe d’ofertes d’ocupaci贸鈥.

Aix铆 mateix, Meneu ha recordat que l’Ajuntament de Borriana ha anat incorporant a m茅s d’un centenar de persones desocupades al llarg de tot l’any en diferents programes d’ocupaci贸, gr脿cies al finan莽ament dels programes d’ocupaci贸 de la Generalitat Valenciana Ecovid, Empuju, Explus i tallers d’ocupaci贸; el Pla d’Ocupaci贸 2022 de la Diputaci贸 Provincial, i el programa de foment d’ocupaci贸 agr脿ria del Servei P煤blic d’Ocupaci贸 Estatal (SEPE).

Amb aix貌, han assegurat Safont i Meneu, el govern local 鈥渉a espremut les possibilitats de generaci贸 d’ocupaci贸 captant fons europeus i amb la concurr猫ncia a programes de la Generalitat Valenciana, de la Diputaci贸 de Castell贸 i del Govern d’Espanya鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.