fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana convoca els Premis ‘Dia de la Dona’ 2021

Borriana convoca els Premis ‘Dia de la Dona’ 2021

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març.

L’Ajuntament ha convocat els premis ‘Dia de la Dona’ 2021 amb la finalitat de reconèixer i homenatjar públicament dones rellevants de Borriana de l’àmbit social, científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.
La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha explicat que els premis amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març, es convoquen anualment i les propostes poden presentar-se cada any des de l’1 fins al 22 de febrer.

Segons ha manifestat Maria Romero, els treballs i els èxits de les dones “amb massa freqüència són invisibles i no gaudeixen de reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania. Enguany, la crisi sanitària ha mostrat com, una vegada més, són les més perjudicades, com així apunten diferents estudis, i per això hem volgut mantindre la convocatòria malgrat tot”.

Així, ha assenyalat, la convocatòria d’aquests premis respon a eixa “llacuna”, d’acord amb el deure dels poders públics de “promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives”.
El nombre de premis establit que es concedeixen anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament d’una placa acreditativa i el reconeixement institucional i públic, que enguany es preveu amb modificacions a causa de la pandèmia sanitària que estem vivint.

Proposta de candidatures

Les candidatures per a la concessió de premis poden formular-se a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competències en matèria d’igualtat, i també per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o d’àmbit supramunicipal.
Igualment, poden fer propostes als premis la Comissió Municipal de Participació Ciutadana i Serveis Socials i els partits polítics, però queden excloses les candidatures que sol·liciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a què representen.

El premi no podrà ser atorgat a títol pòstum i les candidatures que es presenten hauran de proposar una dona o persona jurídica, de naturalesa pública o privada, amb una alta vinculació amb el municipi per filiació, residència, formació i/o professió, que, des de l’àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural haja destacat per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes o per la seua trajectòria vital o professional.
Les candidatures es formalitzaran per mitjà del lliurament de l’imprès oficial de proposta, segons annex publicat en la pàgina web municipal, i l’imprès de proposta s’acompanyarà d’una memòria curricular i/o biogràfica, amb els suports institucionals o personals que es consideren oportuns.
Les propostes es poden enviar per correu certificat o presencialment al registre d’entrada dirigit a l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, situada en l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça Major, 1, o al registre en la seu electrònica.

De les tres candidatures premiades cada any es deixarà constància en l’arxiu municipal. Les candidatures proposades no premiades podran ser mantingudes com a propostes per a l’any següent, si les entitats o persones

Leave a Reply

Your email address will not be published.