fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana finalitza els tractaments contra el mosquit tigre en els parcs i jardins de la ciutat

Borriana finalitza els tractaments contra el mosquit tigre en els parcs i jardins de la ciutat

Despr茅s de l’aplicaci贸 dels m猫todes de prevenci贸 i repel路lent en el conjunt de la zona mar铆tima, ara finalitza la campanya en els parcs i jardins p煤blics del casc hist貌ric.

La Pla莽a 9 d’Octubre, El Pla, La Merc猫, el Jard铆 del Bes o la Pla莽a Major de Borriana ja estan m茅s protegides contra la pres猫ncia del mosquit tigre despr茅s que la regidoria de Sanitat haja finalitzat els tractaments d’aplicaci贸 de la tecnologia Inesfly en el conjunt d’embornals de cadascun dels enclavaments.

Els operaris de l’empresa que des de fa dos anys s’encarrega tant del control de plagues durant les primeres setmanes de l’any, com dels tractaments preventius i larvicides des de fa tres mesos, Lok铆mica, ha finalitzat aquesta nova fase en la qual l’objectiu 茅s mantenir a ratlla la pres猫ncia del mosquit tigre en aquells parcs o jardins p煤blics que solen freq眉entar aquelles persones amb major risc de patir les conseq眉猫ncies de les picades, com s贸n els menors i les persones d’avan莽ada edat. Precisament en aquells llocs en els quals es disposa de mobiliari urb脿 per a l’oci de xiquets i xiquetes o parcs infantils, s’ha prestat una especial atenci贸, repassant i aplicant la pintura en cadascun dels embornals. Aix铆, des de fa aproximadament una setmana, els operaris han estat revisant cadascun dels embornals que envolten les places i parcs per a realitzar labors de neteja i retirada de residus en cas d’acumulaci贸, i m茅s tard, aplicaci贸 de la coneguda com a tecnologia Inesfly, una pintura repel路lent que provoca que el mosquit tigre s’allunye i no diposite les seues larves en els mateixos embornals. Tal com ha explicat el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, 鈥渁mb aquesta nova campanya en els parcs i jardins p煤blics de Borriana tanquem una fase m茅s dels treballs que des de fa m茅s de cinc mesos estem duent a terme en el conjunt del terme municipal de Borriana tant per a prevenir i controlar la pres猫ncia del mosquit tigre, com per a actuar en cas de detectar focus de proliferaci贸鈥.

El mateix Navarro ha recordat que 鈥渏a en el mes de gener vam comen莽ar amb els controls i tests en punts del nostre litoral, per a continuar m茅s tard amb l’aplicaci贸 de tractaments en embornals, s茅quies o fonts p煤bliques i acabar ara amb les labors en les places i jardins de la ciutat, al que cal sumar, per exemple, iniciatives com la instal路laci贸 de nius per a rates penades que tamb茅 controlen d’una forma natural la pres猫ncia del mosquit, ja que els serveix com a aliment鈥.

A m茅s, aquest mateix dijous i a partir de les set i mitja de la vesprada se celebra una nova sessi贸 informativa sobre com combatre en les nostres llars al mosquit tigre, i que tindr脿 lloc en l’edifici de la Confraria de Pescadors del Port de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.