fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana finalitza els tractaments contra el mosquit tigre en els parcs i jardins de la ciutat

Borriana finalitza els tractaments contra el mosquit tigre en els parcs i jardins de la ciutat

Després de l’aplicació dels mètodes de prevenció i repel·lent en el conjunt de la zona marítima, ara finalitza la campanya en els parcs i jardins públics del casc històric.

La Plaça 9 d’Octubre, El Pla, La Mercè, el Jardí del Bes o la Plaça Major de Borriana ja estan més protegides contra la presència del mosquit tigre després que la regidoria de Sanitat haja finalitzat els tractaments d’aplicació de la tecnologia Inesfly en el conjunt d’embornals de cadascun dels enclavaments.

Els operaris de l’empresa que des de fa dos anys s’encarrega tant del control de plagues durant les primeres setmanes de l’any, com dels tractaments preventius i larvicides des de fa tres mesos, Lokímica, ha finalitzat aquesta nova fase en la qual l’objectiu és mantenir a ratlla la presència del mosquit tigre en aquells parcs o jardins públics que solen freqüentar aquelles persones amb major risc de patir les conseqüències de les picades, com són els menors i les persones d’avançada edat. Precisament en aquells llocs en els quals es disposa de mobiliari urbà per a l’oci de xiquets i xiquetes o parcs infantils, s’ha prestat una especial atenció, repassant i aplicant la pintura en cadascun dels embornals. Així, des de fa aproximadament una setmana, els operaris han estat revisant cadascun dels embornals que envolten les places i parcs per a realitzar labors de neteja i retirada de residus en cas d’acumulació, i més tard, aplicació de la coneguda com a tecnologia Inesfly, una pintura repel·lent que provoca que el mosquit tigre s’allunye i no diposite les seues larves en els mateixos embornals. Tal com ha explicat el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, “amb aquesta nova campanya en els parcs i jardins públics de Borriana tanquem una fase més dels treballs que des de fa més de cinc mesos estem duent a terme en el conjunt del terme municipal de Borriana tant per a prevenir i controlar la presència del mosquit tigre, com per a actuar en cas de detectar focus de proliferació”.

El mateix Navarro ha recordat que “ja en el mes de gener vam començar amb els controls i tests en punts del nostre litoral, per a continuar més tard amb l’aplicació de tractaments en embornals, séquies o fonts públiques i acabar ara amb les labors en les places i jardins de la ciutat, al que cal sumar, per exemple, iniciatives com la instal·lació de nius per a rates penades que també controlen d’una forma natural la presència del mosquit, ja que els serveix com a aliment”.

A més, aquest mateix dijous i a partir de les set i mitja de la vesprada se celebra una nova sessió informativa sobre com combatre en les nostres llars al mosquit tigre, i que tindrà lloc en l’edifici de la Confraria de Pescadors del Port de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.