Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana finalitza les obres del carril ciclopeatonal de la carretera del Grau

Borriana finalitza les obres del carril ciclopeatonal de la carretera del Grau

El nou vial compta amb 1,8m per a vianants i 2m per a ciclistes, i una separació verda de 0,9m on s’ha plantat romer i xiprers.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, ha anunciat el final de les obres del carril ciclopeatonal de la carretera del Grau ja estan finalitzades i compta amb 1,8m per a vianants i 2m per a ciclistes, i una separació verda de 0,9m on s’ha plantat romer i xiprers, les obres han suposat una inversió que ascendeix a 769.730,40 euros.

Aquesta actuació ha estat cofinançada al 50 per cent a través del Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya.

Safont ha assegurat que aquesta obra connecta “de manera efectiva i racional”, per a les veïnes i els veïns, el nucli urbà amb el Grau i suposa “millorar la seguretat i la tranquil·litat, tant per a totes les persones que van caminant o amb bicicleta com per a la circulació dels vehicles de motor”.

Cal recordar que el projecte forma part de les obres catalogades com a Mobilitat Urbana Sostenible, dins de l’estratègia EDUSI. Mitjançant aquesta iniciativa l’Ajuntament ha eixamplat el tram d’1,2 quilòmetres de la calçada, per a incorporar la zona destinada a les bicicletes i als vianants, similar al que ja es va fer en el vial del Port a començaments de la passada legislatura.

L’inici de les obres, segons ha assenyalat l’alcaldessa, es va haver de realitzar a mitjan maig perquè malgrat que els plecs per a la licitació de les obres estaven enllestits a finals de 2018, i al març de 2019 ja estaven adjudicades les obres, no es van poder començar fins a disposar de tots els terrenys, és a dir, quan es van signar les expropiacions al maig.

Sobre aquest tema ha precisat que no podia executar-se el nou vial “abans que estiguera el PGOU modificat i el projecte de construcció, procediment que es va finalitzar al maig de 2019”.

Si bé la major part del nou traçat discorre per l’esquerra de la carretera com a prolongació del carril bici i la vorera ja existents fins al camí l’Ermita de la Misericòrdia, es dona la circumstància que al Grau el carril bici existent se situa a la dreta de la calçada, i obliga a creuar la calçada a l’altura de l’entrada de camí l’Ermita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.