fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2023

Borriana i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2023

La poblaci贸 m茅s compromesa amb el medi ambient i amb la iniciativa guanyar脿 una plantaci贸 d’arbres amb tots els casals fallers.

Ecovidrio, en col路laboraci贸 amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Borriana, posa novament en marxa la campanya 鈥淟a Plant脿 del Vidre鈥 amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de les falles 2023, segons ha anunciat l鈥檃lcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

La iniciativa pret茅n conscienciar la ciutadania de Borriana, i especialment el m贸n faller, sobre la import脿ncia de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a aix貌, Ecovidrio vinilar脿 els contenidors de vidre pr貌xims als casals i marcar脿 un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre recollits durant les festes.

En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha subratllat la import脿ncia de 鈥渃onscienciar els ve茂ns i les ve茂nes, ja que del reciclatge dels residus redunda en un millor servei, m茅s eficient i, al final, m茅s econ貌mic per a la poblaci贸鈥. 鈥淟a setmana de falles 茅s una bona oportunitat perqu猫 la conscienciaci贸 ciutadana vaja millorant any rere any鈥, ha afegit l’edil.

Per a refor莽ar la campanya, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de mar莽 els casals fallers de Borriana per a informar sobre la import脿ncia del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

En la campanya participen un total de 13 municipis valencians que celebren festes de falles: la Pobla de Vallbona, Ll铆ria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, l’Eliana, Algemes铆, Godella, Borriana i la Vall d’Uix贸; entre els quals competiran per ser el municipi m茅s reciclador.

El guanyador ser脿 el que m茅s punts aconseguisca per incrementar la recollida de vidre en refer猫ncia al mateix per铆ode de l’any anterior i per la difusi贸 que fa莽a de la iniciativa. El premi consisteix en una plantaci贸 d’arbres per a la localitat en la qual cada casal faller podr脿 apadrinar un exemplar.

Aix铆 mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guard贸 verd d鈥橢covidrio. Tamb茅 hi haur脿 un premi per a totes les falles que reciclen, en el seu contenidor, 400 kg o m茅s de residus d’envasos de vidre. En aquest 煤ltim cas, el premi ser脿 un minigl煤 amb la imatge de la campanya.

鈥淟a Plant脿 del Vidre鈥 compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col路laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen m茅s respectuoses amb el medi ambient a trav茅s d’una correcta gesti贸 dels residus d’envasos de vidre.

Beneficis del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricaci贸 de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre 茅s un element clau en la lluita contra el canvi clim脿tic. En usar calcina 鈥搗idre reciclat鈥 en la fabricaci贸 de nous envasos s’evita l’extracci贸 de mat猫ries primeres de la naturalesa, evitant l’erosi贸 dels s貌ls i la desforestaci贸 del nostre entorn. A m茅s, es minimitza l’emissi贸 de CO鈧 en el proc茅s de fabricaci贸 i s’estalvia energia.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio 茅s l’entitat sense 脿nim de lucre encarregada de la gesti贸 del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, despr茅s de l’aprovaci贸 de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’inici de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen acc茅s tots els ciutadans. En termes de finan莽ament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportaci贸 a trav茅s del punt verd, el sistema de reciclatge.

La funci贸 d鈥橢covidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a trav茅s del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidoritzaci贸 i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar la ciutadania a trav茅s de campanyes de sensibilitzaci贸 i promoure la prevenci贸 i l’ecodisseny dels envasos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.