fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana implantarà una nova línia d’autobús urbà durant l’any vinent

Borriana implantarà una nova línia d’autobús urbà durant l’any vinent

El consistori pretén millorar les connexions entre els diferents districtes de la ciutat, a més de reduir l’ús de vehicles privats i promoure el transport públic.

La celebració del passat ple ordinari de l’Ajuntament de Borriana que va tenir lloc dijous passat, ha servit per conèixer alguns dels projectes que les diferents àrees municipals tenen dissenyats per a l’any vinent. I un dels quals s’han inclòs al pressupost de l’any vinent que es va aprovar en la mateixa sessió plenària, és la implantació d’un servei de bus urbà que tal com ha explicat el responsable de Via Pública municipal, Vicent Aparisi, “pretén millorar la mobilitat de la nostra ciutadania entre els diferents punts de la ciutat i els seus districtes, ja que a Borriana la població està disseminada entre el centre urbà i llocs com el Port, el Grau, la Serratella…”.

D’aquesta forma, Aparisi ha detallat que “ja s’han realitzat diversos estudis per saber quins serien els trajectes més efectius per aconseguir reduir al màxim els temps que la ciutadania ha de destinar a moure’s per la nostra ciutat, ja que l’objectiu és coordinar de tal forma el servei que les esperes es redueixin al màxim”. Així, ja s’ha realitzat una primera fase d’estudi per plantejar els diferents itineraris possibles que ara la Policia Local de Borriana ja ha passat a analitzar per “indicar-nos quins serien els més viables i suposarien la implantació d’un millor servei urbà d’autobusos”.

De moment, durant la celebració del ple ordinari ja es va avançar que la intenció és disposar d’un servei de microbusos, ja que com explica Aparisi “és molt més pràctic i escurça les esperes i els temps de desplaçament, ja que en l’actualitat hi ha trajectes com el del Port i el Grau fins al centre històric que, depenent del lloc en què es prengui l’autobús, s’allarguen massa”.

Durant l’exposició pública del Pressupost Municipal per 2017, ja es va poder comprovar com s’ha reservat una partida de fins a 50.000 euros per a la implementació d’un projecte que tal com ha assenyalat Aparisi “pot millorar a la nostra ciutat tant la capacitat de mobilitat de la ciutadania com la reducció de l’ús del vehicle propi i les conseqüències que això comporta tant per a les economies familiars com per les emissions”. A més, i encara que encara estigui en fase d’estudi, ja s’ha avançat que es dissenyaran tot un seguit de tarifes perquè la ciutadania pugui “beneficiar-se d’un servei que a més d’efectiu ha de ser econòmic per als usuaris”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.