fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana inicia les obres per a la construcci贸 de la passarel路la del Clot

Borriana inicia les obres per a la construcci贸 de la passarel路la del Clot

Amb la signatura de l’acta de replanteig avui, es formalitza el comen莽ament de la nova infraestructura fixa.

El regidor de Medi Ambient, Bruno Arnandis, i el regidor de la Zona Mar铆tima, Vicent Aparisi, han assistit aquest mat铆 a la signatura de l’acta de replanteig que formalitza el comen莽ament de les obres de construcci贸 de l’esperada passarel路la fixa de formig贸 del Clot de la Mare de D茅u, una actuaci贸 cofinan莽ada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc de l’estrat猫gia Edusi del Programa de Desenvolupament Sostenible.

Les obres, adjudicades a l鈥橴TE Passarel路la Borriana, per 446.620 euros, situa la nova passarel路la despla莽ada cap a l’interior del riu Anna, amb la modificaci贸 de la ubicaci贸 actual cap a la servitud de tr脿nsit de la costa i, conseg眉entment, tota fora del Domini P煤blic Maritimoterrestre, amb acc茅s restringit a vehicles rodats en la desembocadura del riu, que donar脿 acc茅s a la zona de les Terrasses.

Bruno Arnandis ha destacat que, at猫s que les obres es realitzaran en el Paratge Natural Municipal, 鈥渆n tot moment s’extremaran les precaucions per a minimitzar l’impacte produ茂t en l’entorn鈥. Sobre aquest tema, ha precisat que la nova ubicaci贸 de la passarel路la, 鈥渋ntentar脿 afectar m铆nimament la vegetaci贸鈥 i ha recalcat que en aquestes dates 鈥渟’afecta el m铆nim a l’avifauna鈥.

Per la seua part, Aparisi ha assenyalat que la previsi贸 茅s que la nova infraestructura de formig贸 estiga acabada al mar莽, ja que el termini d’execuci贸 previst 茅s de vuit mesos, comptabilitzat a partir de dem脿, l鈥檈ndem脿 de la signatura de l’acta de replanteig. Tamb茅 ha manifestat que l’estructura estar脿 preparada per a suportar el pas de vehicles i ser脿 鈥渄’煤s per als vianants, i d’acc茅s a vehicles d’emerg猫ncia com ara ambul脿ncia, protecci贸 civil, bombers鈥.

A m茅s, ha indicat que mentre duren les obres de construcci贸 de la passarel路la fixa 鈥渆s podr脿 utilitzar l’actual passarel路la de terra compactada que compleix la seua funci贸 quan el nivell de l’aigua 茅s baix, per貌 que es repara constantment perqu猫 els dos marges del Clot estiguen comunicats amb les crescudes per fortes pluges, amb els temporals mar铆tims i amb l’augment del cabal per l’aigua registrada en localitats de l’interior鈥.

Igualment, Arnandis i Aparisi s’han referit al 鈥渓larg procediment i l鈥檈xtensa tramitaci贸 que ha suposat dur a terme aquesta iniciativa i els envits de la burocr脿cia鈥 que han alentit la materialitzaci贸 d’un projecte que des de l’executiu local es considera 鈥減rioritari鈥, ja que han sigut 鈥渜uasi 21 els mesos transcorreguts per a obtindre tots els permisos, tant de la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer, com de la Conselleria i del Ministeri鈥.

Ara, han concl貌s, despr茅s de l’estudi geot猫cnic i de la redacci贸 i aprovaci贸 del projecte d’execuci贸 i la licitaci贸 de la construcci贸, per part de l’Ajuntament, 鈥溍﹕ q眉esti贸 de pocs mesos que la passarel路la fixa siga ja una realitat鈥.

Caracter铆stiques

Segons es despr猫n del projecte de construcci贸, la soluci贸 projectada 茅s una passarel路la realitzada amb marcs de formig贸 prefabricats que s’instal路laran sobre una llosa de formig贸 i la servitud de tr脿nsit ocupar脿 l’ample de 6,20 metres.

L’estructura es projectar脿 per a una vida 煤til de 50 anys. A m茅s, la passarel路la podr脿 ser sobrepassada per l鈥檃igua i suportar脿 les c脿rregues d’arrossegament produ茂des per l’avinguda de projecte d鈥檜n per铆ode de retorn de 500 anys, 茅s a dir, un calat de l’avinguda de 500 anys.

Aix铆 mateix, contempla la construcci贸 d’una passarel路la fixa de formig贸 que connectar脿 els dos costats del llit i que, per a facilitar l’eixida de l’aigua cap a la mar, comptar脿 amb una comporta de regulaci贸 del nivell de l’aigua del Clot tipus tallant d’obertura manual.

Amb aquesta comporta es podr脿 mantindre el nivell d’aigua del Clot, que 茅s lleugerament superior al de la mar i que disminueix cada volta que es produeix el trencament de la passarel路la actual despr茅s de les, cada vegada m茅s freq眉ents, crescudes del riu.

La resta de comportes abatibles de tipus clapeta de canal o sobreeixidor compensades est脿ticament per al funcionament a partir de la for莽a d鈥檈mpenta que provoque el flux d’aigua quan arriba a una certa altura associada als cabals a causa de crescudes per pluges intenses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.