Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana inicia les xarrades informatives contra el mosquit tigre que es repetiran durant tot el mes de juliol

Borriana inicia les xarrades informatives contra el mosquit tigre que es repetiran durant tot el mes de juliol

El regidor de Sanitat, Manel Navarro, ha estat present en la primera sessió i ha explicat que “seguim amb totes les labors de prevenció i control davant la possible crescuda de la seua presència”.

Al voltant de trenta persones han participat en la primera de les quatre xarrades informatives organitzades per la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, en la qual “es pretén traslladar tot un seguit de consells i recomanacions per a evitar la proliferació de mosquits tigre en la nostra ciutat”, tal com explicava el regidor de l’àrea, Manel Navarro. Tal com s’ha fet en els últims dos anys i s’ha explicat en nombroses ocasions, “la col·laboració entre els tractaments que des de fa quatre mesos duu a terme la regidoria de Sanitat i aquelles accions o xicotets actes de cada ciutadà o ciutadana són claus per a evitar la proliferació de l’espècie, i per això és important conèixer el comportament del mosquit tigre i així poder lluitar contra la seua presència amb molta més efectivitat”, com s’explicava a l’inici de la sessió.

Després de conèixer la tipologia i pautes de comportament de l’insecte en la part inicial de la xarrada, es van traslladar els primers consells bàsics per a evitar que s’acumulen i proliferen les larves en zones humides que després poden convertir-se en plagues a un major nivell. Així, cal posar especial atenció a les aigües estancades, com poden ser els sobrants que queden en piscines, fonts ornamentals o conductes d’aigua exteriors, ja que amb una xicoteta quantitat de líquid, el mosquit té la capacitat d’aprofitar-ho per a reproduir-se. A més, també cal deixar córrer l’aigua de forma periòdica en els embornals i conductes interns, i tenir especial cura amb treballs com el reg, ja que plats de tests o orificis on es puga acumular l’aigua són un risc important a l’hora de deixar que el mosquit tigre es reproduïsca. Després de tota eixa sèrie de consells i informació traslladada als i les assistents a la xarrada, van poder gaudir d’un berenar que també es repetirà en les pròximes tres xarrades, que en este cas se celebraran en llocs on la possibilitat d’existència de plagues és més elevada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.