fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana instal·la un servei pilot de 100 contenidors marrons de reciclatge orgànic

Borriana instal·la un servei pilot de 100 contenidors marrons de reciclatge orgànic

El sistema de recollida de residus orgànics de Borriana començarà a funcionar amb tota probabilitat el proper mes de novembre.

L’Ajuntament de Borriana ha iniciat ja la implantació del contenidor per a reciclatge orgànic, el denominat ‘contenidor marró’, destinat exclusivament a la recollida de residus orgànics procedents de restes de menjar, fruita o verdura, residus tots ells reutilitzables per a la fabricació de compost de plantes destinat al compostatge d’este tipus de residus.

D’esta forma, Borriana disposarà del servei per primera vegada i la seua implantació consistirà, segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en “una experiència pilot amb el repartiment inicial de 100 contenidors de 1.200 litres distribuïts en diferents zones del municipi” i ha precisat que, dels 100 contenidors, l’Ajuntament n’adquirirà en propietat 89 contenidors mentre que els 11 restants seran cedits per la concessionària Fobesa.

El sistema de recollida de residus orgànics de Borriana començarà a funcionar amb tota probabilitat el proper mes de novembre, després de l’aprovació ahir mateix, en el Ple municipal, de la modificació del contracte de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària, relatiu a l’ampliació de contenidors marrons per a recollida de selectiva en el municipi.

Amb esta millora en la gestió dels residus urbans, ha destacat Maria Josep Safont, el consistori “fa un pas més en la recollida selectiva del municipi en el compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana” i ha afegit que es tracta d'”una aposta important que compleix la normativa europea per al tractament de residus”.

Una iniciativa que, segons el seu parer, “incrementa l’eficàcia de la recollida selectiva el que redundarà en l’interès mediambiental, i suposarà un benefici econòmic per al municipi i la ciutadania, ja que com més es recicla menor és el cost de la gestió del servei de residus, i al mateix temps servirà per a generar una economia més verda que prioritze la recuperació del fem reciclable”.
Respecte a la ubicació dels nous 100 contenidors inicials, l’alcaldessa ha assenyalat que com a norma general, se seguirà el criteri de col·locar un contenidor marró en cadascuna de les zones on es troben altres contenidors de reciclatge de plàstic, paper-cartó, vidre i fracció resta.

Esta acció és el pas previ a l’ampliació de la instal·lació de contenidors marrons per a la implantació definitiva, de forma gradual, de la xarxa del servei de reciclatge orgànic i de la xarxa de recollida associada en tot el municipi.

La mesura, ha precisat, “s’ha considerat inicialment com la més eficaç, ja que el nou contenidor marró s’utilitzarà per a la recollida dels residus biodegradables, per la qual cosa s’augmentarà el reciclatge global del municipi”. L’experiència pilot permetrà recaptar la informació necessària per a estendre este servei a tota la ciutat, de forma escalonada.

La recollida del nou contenidor marró destinat per al residu orgànic o “bioresidu” es realitzarà diàriament per Fobesa, l’empresa concessionària del servei i suposarà una ampliació del servei de recollida de fems, amb un increment d’uns 85.000 euros anuals per al municipi.

L’objectiu és que les famílies puguen separar també els residus orgànics compostos de matèria biodegradable procedents de menjars, aliments, verdures, ossos, pòsits de cafè i infusions; taps de suro, sense afegits de plàstic o altres materials; mistos i serradures; paper de cuina brut, tovallons de paper usades i xicotets restes de jardineria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.