fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana intensifica els treballs preventius contra la presència del mosquit tigre

Borriana intensifica els treballs preventius contra la presència del mosquit tigre

La regidoria de Sanitat programa fins a quatre xarrades informatives, a més d’haver acabat amb la campanya de desinfecció d’embornals i instal·lar caixes niu per a ratapinyades.

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha actualitzat les dades i situació de la campanya de prevenció i control del mosquit tigre en la ciutat de Borriana iniciada des de fa més de quatre mesos en la ciutat. Tal com ha explicat “enguany es va decidir avançar a inici d’any alguns dels treballs de control de plagues i de presència de possibles larves, i de moment, ja hem acabat amb l’aplicació de la coneguda com a pintura Inesfly en la totalitat dels embornals de la zona costanera, ja que se n’han revisat i pintat més de 600”.

És solament un dels treballs que s’han dut a terme durant el primer trimestre de l’any, ja que avui mateix des de la regidoria s’han fet públiques les dates “de fins a quatre de les xarrades informatives que a partir de la setmana vinent tindran lloc en diferents punts de la ciutat, ja que veient l’efectivitat i seguiment que van tenir el passat any per part de la ciutadania, hem decidit repetir-les i intentar arribar al major nombre possible de veïns i veïnes de Borriana”, tal com ha explicat Navarro. La primera d’elles tindrà lloc dijous que ve dia 25 de maig, a partir de les 19:30 hores en el mateix Ajuntament de Borriana, a la qual seguiran la del dijous 8 de juny en la Confraria de Pescadors, la del 15 del mateix mes en l’edifici Polifuncional del Grau i la que tancarà el cicle el dia 29 de juny en el Polifuncional de La Serratella, totes elles a les 19:30 hores. Navarro ha volgut assenyalar que “sempre hem insistit en la necessitat de col·laboració de la ciutadania, ja que un xicotet focus de proliferació de mosquit tigre pot suposar un problema major del que pensem, així que veient que el passat any les recomanacions i consells oferits en les xarrades van ser seguits per tanta gent, esperem que també en aquest 2017 la coordinació entre veïns i institució torne a ser la mateixa i aconseguim minimitzar els efectes del mosquit tigre”.

A més, Navarro també ha volgut explicar que “durant la setmana vinent seguirem anunciant nous treballs i labors de prevenció i control, però de moment, anem a col·locar fins a 20 caixes niu per a rates penades, que són el nostre millor aliat natural per a fer desaparèixer els mosquits”. I finalment també ha anunciat que a partir d’aquesta mateixa setmana “es van a dur a terme labors contra les possibles larves en aquells punts de la ciutat on vegem que existeix un risc potencial per a sectors de població com els xiquets i xiquetes o les persones majors, així que en parcs o jardins públics també intentarem assegurar la nul·la presència del mosquit tigre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.