fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana intensifica per Setmana Santa i Pasqua la vigil脿ncia i control de mosquits

Borriana intensifica per Setmana Santa i Pasqua la vigil脿ncia i control de mosquits

Per a actuar immediatament en cas de detectar un repunt.

L’Ajuntament de Borriana intensifica per Setmana Santa i Pasqua la vigil脿ncia i el control de la poblaci贸 de mosquits, per si es detecta algun repunt actuar immediatament. Fins ara, els controls realitzats en els punts de monitoratge han resultat negatius pel que fa a la pres猫ncia de larves o focus d’adults, segons ha explicat la regidora de Salut, Dolores Carbonell.

L’escassesa de pluges recents, ha manifestat, 茅s amb tota probabilitat el factor decisiu de l’abs猫ncia de larves i mosquits, per la qual cosa a Borriana 鈥渟’ha continuat amb el tractament habitual de les desinsectacions terrestres programades per a evitar la proliferaci贸 de mosquit i, per ara, no s’ha realitzat un tractament extra, per貌 s铆 que s’intensifica la vigil脿ncia per si es detecta algun focus intervindre r脿pidament鈥.

La responsable de l’脿rea ha recordat que amb la finalitat de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanit脿ries possibles i evitar, a m茅s, 鈥渆ls efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al路l猫rgiques locals鈥, l’Ajuntament realitza un tractament terrestre contra els mosquits 鈥渄urant tot l’any i es potencia i s鈥檌ntensifica en cas de necessitat鈥.

L’empresa concession脿ria, Lok铆mica, 茅s l’encarregada de realitzar les actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l’any, orientades a 鈥渆vitar l’aparici贸 d’insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant-se a m茅s amb el monitoratge de les zones i el detall de resultats鈥, la qual cosa permet, segons Carbonell, 鈥渁valuar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar鈥.

En el municipi, ha assegurat, l’empresa 鈥渕antindr脿 equips de gu脿rdia per si de cas calguera intensificar els tractaments amb productes innocus per al medi ambient, que no afecten en cap moment la qualitat de les aig眉es ni a les zones, protegides o no, de fauna i flora鈥.

Respecte a les zones de tractament, l’edila de Salut ha explicat que s’est茅n 鈥渄es del nucli urb脿 a la zona mar铆tima, en 脿rees on pot produir-se estancament d’aigua i zones on existeix vegetaci贸 abundant i acumulaci贸 d’aigua鈥.

Durant l’any, el tractament 茅s mensual, quinzenal o setmanal, segons l’猫poca de l’any i, durant alguns mesos, l’obtenci贸 de dades es realitza en 20 punts de monitoratge del terme municipal.

Aquestes actuacions es complementen amb els tractaments que realitza la Diputaci贸 de Castell贸, que se centren en les zones agr铆coles, de marjal i fluvials en el terme municipal.

Tamb茅 ha fet una crida a la col路laboraci贸 ciutadana perqu猫 vigilen en els seus domicilis que no hi haja cap punt d’acumulaci贸 d’aigua estancada, per a evitar que en les propietats privades proliferen focus de cria, on els professionals no poden actuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.