fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana millora els seus Serveis Socials de cara a 2017 amb l’ampliaci贸 de plantilla i les millores retributives

Borriana millora els seus Serveis Socials de cara a 2017 amb l’ampliaci贸 de plantilla i les millores retributives

El regidor de Personal, Javier Gual, creu que 鈥渆l funcionament dels nostres Serveis Socials 茅s clau per a la ciutadania per aix貌 la reestructuraci贸 i ampliaci贸 ha estat la nostra prioritat鈥.

La Regidoria de Personal de l’Ajuntament de Borriana ha fet p煤bliques les modificacions que ha dissenyat dins de la nova Relaci贸 de Llocs de Treball que en la jornada del dijous elevar脿 al Ple i que segons ha explicat el responsable municipal de Personal, Javier Gual, 鈥溍﹕ una inversi贸 clau que el nostre equip de govern fa per millorar un servei que ha estat anys sense que es tinguera en compte que el seu treball 茅s essencial i primordial per als ve茂ns i ve茂nes de Borriana鈥. Entre les diferents modificacions que s’aprovaran, destaca per damunt de totes la reestructuraci贸 que s’aplicar脿 al departament de Serveis Socials municipal.

Tal com ha explicat Gual, 鈥減er comen莽ar resultava inajornable la creaci贸 d’un lloc de Cap de Serveis Socials que coordine i organitze els diferents departaments鈥. Per貌 a m茅s, les modificacions tamb茅 permetran acabar amb el d猫ficit hist貌ric que ha fet que els treballadors i treballadores dels Serveis Socials no perceberen complement de dedicaci贸. Segons Gual, 鈥渆l treball de dignificaci贸 i just铆cia retributiva que en els 煤ltims deu anys no va ser capa莽 de dur a terme l’anterior equip de govern, ser脿 una realitat en 2017 responent i solucionant algunes de les injust铆cies m茅s evidents dins del document RPT i la confecci贸 de la plantilla de Serveis Socials鈥.

Entre els diferents canvis que s’aplicaran per millorar els diferents serveis que es presten des del departament, tamb茅 s’aprovaran els increments espec铆fics per a les dues persones que actualment treballen com a coordinadores, que passaran d’una jornada del 75% a una completa del cent per cent. Una millora semblant que tamb茅 s’aplicar脿 en altres treballadores p煤bliques de Serveis Socials, com s贸n les que formen part del servei d’atenci贸 domicili脿ria, que passaran de cotitzar 20 hores setmanals a un total de trenta.

Com recordava el mateix Gual 鈥渃al insistir que es tracta tant de dignificar un treball tan dur com el de l’assist猫ncia domicili脿ria i alhora, dotar als Serveis Socials dels recursos humans i materials necessaris perqu猫 repercutisquen en un millor servei i en el benefici del conjunt de la ciutadania鈥. A m茅s dels citats, la reestructuraci贸 tamb茅 servir脿 perqu猫 quatre monitores del CAP, quatre auxiliars administratives i les cinc treballadores familiars vegen augmentat el seu increment espec铆fic en un 25 per cent, la qual cosa Gual ha titllat de 鈥渕esura absolutament necess脿ria i justa que fins al moment cap dels anteriors equips de govern havia volgut afrontar, i que acabar脿 suposant un millor servei a les diferents 脿rees dels Serveis Socials, a m茅s d’ajustar les remuneracions de les treballadores鈥.

Finalment, Gual ha volgut assenyalar que 鈥渓a creaci贸 d’un lloc de Cap que coordine la totalitat del servei era m茅s que urgent, i cal indicar que es realitzar脿 mitjan莽ant la f贸rmula de concurs de provisi贸 al que podran presentar-se tant t猫cnics que ja formen part de l’administraci贸 municipal com aquells que no ho siguen i vulguen formar part del proc茅s鈥. Gual ha volgut tancar les seves declaracions afirmant que 鈥渄estinar prop de 125.000 euros a la millora i optimitzaci贸 de recursos en els Serveis Socials a trav茅s d’un exercici de just铆cia retributiva segueix sent nostra forma de treballar perqu猫, al final, qui es beneficie siga el conjunt de la ciutadania de la nostra ciutat鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.