fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana organitza un curs de manipulació i conservació del patrimoni religiós de les confraries

Borriana organitza un curs de manipulació i conservació del patrimoni religiós de les confraries

L’auditori Juan Varea acollirà la jornada que instruirà sobre els mètodes i tractaments adequats per a una bona conservació.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana ha organitzat un curs teòric de manipulació i conservació del patrimoni religiós de les confraries de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer els mètodes i tractaments adequats per a poder salvaguardar les peces religioses durant el temps que no isquen al carrer.
L’edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que enguany no se celebraran les processons de Setmana Santa a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, per la qual cosa és “un bon moment per a poder instruir les persones que s’encarreguen del manteniment del patrimoni religiós a la ciutat, sobre els tractaments i mètodes adequats per a assegurar-ne un bon estat de conservació, i evitar agressions al patrimoni religiós per possibles consells o hàbits”.

D’aquesta manera, Manuel Moragues Santacreu, tècnic en conservació i restauració d’obres d’art, serà l’encarregat d’impartir una jornada de tres hores de duració en les quals s’explicaran els passos bàsics a seguir per a poder procedir a un millor manteniment de les peces religioses.

El curs està destinat a parròquies, confraries i persones vinculades al patrimoni religiós borrianenc. El regidor de Cultura ja s’ha posat en contacte amb les diferents confraries del municipi per a informar del curs i promoure la necessitat de conèixer detalls sobre la metodologia adequada de conservació.
El curs se celebrarà dissabte que ve, dia 27, de 9.30h a 12.30h a l’auditori Juan Varea. Les persones interessades poden adreçar-se a les diferents confraries, o a la consergeria del Centre de Cultura la Mercè, per a apuntar-se, i així poder tindre una previsió de l’assistència al curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.