fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana organitza un curs de manipulaci贸 i conservaci贸 del patrimoni religi贸s de les confraries

Borriana organitza un curs de manipulaci贸 i conservaci贸 del patrimoni religi贸s de les confraries

L’auditori Juan Varea acollir脿 la jornada que instruir脿 sobre els m猫todes i tractaments adequats per a una bona conservaci贸.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana ha organitzat un curs te貌ric de manipulaci贸 i conservaci贸 del patrimoni religi贸s de les confraries de la ciutat, amb l’objectiu de donar a con猫ixer els m猫todes i tractaments adequats per a poder salvaguardar les peces religioses durant el temps que no isquen al carrer.
L’edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que enguany no se celebraran les processons de Setmana Santa a causa de la situaci贸 sanit脿ria provocada per la Covid-19, per la qual cosa 茅s 鈥渦n bon moment per a poder instruir les persones que s’encarreguen del manteniment del patrimoni religi贸s a la ciutat, sobre els tractaments i m猫todes adequats per a assegurar-ne un bon estat de conservaci贸, i evitar agressions al patrimoni religi贸s per possibles consells o h脿bits鈥.

D’aquesta manera, Manuel Moragues Santacreu, t猫cnic en conservaci贸 i restauraci贸 d’obres d’art, ser脿 l’encarregat d’impartir una jornada de tres hores de duraci贸 en les quals s’explicaran els passos b脿sics a seguir per a poder procedir a un millor manteniment de les peces religioses.

El curs est脿 destinat a parr貌quies, confraries i persones vinculades al patrimoni religi贸s borrianenc. El regidor de Cultura ja s’ha posat en contacte amb les diferents confraries del municipi per a informar del curs i promoure la necessitat de con猫ixer detalls sobre la metodologia adequada de conservaci贸.
El curs se celebrar脿 dissabte que ve, dia 27, de 9.30h a 12.30h a l’auditori Juan Varea. Les persones interessades poden adre莽ar-se a les diferents confraries, o a la consergeria del Centre de Cultura la Merc猫, per a apuntar-se, i aix铆 poder tindre una previsi贸 de l’assist猫ncia al curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.