fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana permetrà la velocitat màxima de 50 km/h en 18 vials del municipi

Borriana permetrà la velocitat màxima de 50 km/h en 18 vials del municipi

En la resta de vies urbanes aplicarà el límit de velocitat de 20 km/h en vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera, i a 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació.

Un total de 18 vials de Borriana comptaran amb el límit de velocitat permesa a 50 km/h, segons es desprèn del pla elaborat per equip de Govern municipal, els Serveis Tècnics i la Policia Local per a implantar els nous límits de velocitat a la ciutat, després de l’entrada en vigor el passat 11 de maig de la mesura que forma part del paquet de reformes legals en matèria de trànsit i circulació aprovades pel Govern al novembre de 2020,amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat en les vies urbanes, especialment entre els usuaris més vulnerables.

En la resta de vies urbanes del municipi aplicarà el límit de velocitat de 20 km/h en vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera; i a 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació.

Cal recordar que tots els Ajuntaments, des de l’entrada en vigor de la normativa, compten amb l’opció de reduir els límits en les vies que consideren, no sense haver canviat abans la corresponent senyalització. Així mateix, els consistoris també tenen capacitat per a augmentar a 50 quilòmetres/hora la velocitat màxima en vies d’un únic carril per sentit de circulació.
Borriana s’adapta així aquests dies als nous límits de velocitat en vies urbanes derivats de la modificació del Reglament General de Circulació, després del seu estudi i després d’aconseguir un consens politicotècnic perquè siga el més còmoda i beneficiosa per als veïns i les veïnes i tractar d’evitar el malestar social en la ciutadania que podria implicar per un excés de multes i l’elevat import, ja que 30 km/h és una velocitat que ràpidament se sobrepassa en avingudes àmplies tipus la Canyada Blanch o Mediterrània.

En aquests moments el consistori ultima la instal·lació de la senyalització vertical per a renovar i actualitzar la velocitat màxima de circulació als carrers que el precisen i d’aquesta forma implementar la setmana que ve els nous límits de velocitat en les vies urbanes i travessies de la ciutat.
L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha destacat que la mesura va en la línia marcada pel Govern d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i ha assegurat que aquests canvis són “una oportunitat per a fer una ciutat més amable, més segura i sostenible, seguint la línia de treball iniciada per l’equip de govern per a aconseguir el nostre model de ciutat”.

Així mateix, Maria Josep Safont ha subratllat els beneficis associats a aquesta nova normativa per a aconseguir “una mobilitat més segura i sostenible, garantir el flux de trànsit i afavorir els desplaçaments sostenibles”, alhora que ha indicat que reduir els límits de velocitat és “el millor instrument de seguretat viària en l’àmbit urbà”.
Llista amb la proposta municipal dels vials a 50 km/h

1. Av. Jaime Chicharro, des de la piscina fins al cantó del C/ Migjorn
2. Camí Grau, des de Mercadona fins a l’Av. Cañada Blanch
3. Av. Mediterrània, des del Grau fins al Port
4. Av. Almassora, des de la CV-18 fins a la Pl. la Fira
5. Av. Vila-real, des de la CV-18 fins a la primera vivenda de la població
6. Ronda Pere IV
7. Camí Serratella, es deixa a 40 km/h com fins ara
8. Av. Setze de Juliol
9. Av. del Transport, des de la ctra. Nules fins al camí Llombai
10. Av. Londres
11. Av. París
12. Av. Unió Europea
13. Camí d’Onda, des de Cubedo Giner fins a la CV-18
14. Ctra. Nules, des de l’Av. del Transport fins a la CV-18
15. Av. V. Enrique Tarancon, des del camí del Grau fins al camí la Cossa
16. Camí la Cossa, entre Av. Setze de Juliol i Av. V. Enrique Tarancon
17. Av. Cañada Blanch
18. C/ la Marina

Leave a Reply

Your email address will not be published.