fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana premiar脿 les bones pr脿ctiques en la recollida d’excrements de les mascotes

Borriana premiar脿 les bones pr脿ctiques en la recollida d’excrements de les mascotes

La regidoria de Sanitat inicia una nova campanya de senyalitzaci贸 en la via p煤blica i obsequiar脿 als propietaris que recullen les deposicions dels seus animals de companyia.

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha comparegut en roda de premsa despr茅s de la reuni贸 mantinguda amb els representants de l’empresa adjudicat脿ria de la neteja vi脿ria, Fobesa, i de la Policia Local, per detallar la nova campanya de sensibilitzaci贸 i advertiment a les persones propiet脿ries d’animals que passegen per la via p煤blica de la ciutat.

Segons ha explicat Navarro, la primera de les actuacions que es realitzaran als carrers i places de la ciutat 鈥溍﹕ la instal路laci贸 de fins a 120 senyals que adverteixen sobre l’incompliment de l’ordenan莽a municipal si no es recullen les deposicions de les nostres mascotes en la via p煤blica, i que tamb茅 inclouen l’av铆s d’una possible multa econ貌mica en cas de no atendre’s a elles鈥. Gr脿cies a les reunions realitzades amb anterioritat tant amb els representants de la Policia Local com amb els responsables de Via P煤blica, els senyals s’instal路laran 鈥渆n tot el terme municipal, sense deixar de costat a zones com el Port, el Grau, la Serratella o Santa B脿rbara, que en ocasions anteriors es deixaven fora d’aquestes campanyes鈥.

Durant l’exposici贸 p煤blica de la campanya, els promotors han explicat que 鈥渟’instal路laran en jardins, parcs de joc, eixides de col路legis i alguns dels punts on s’han rebut m茅s queixes per la no recollida de les deposicions, com poden ser els voltants del col路legi Vilallonga, l’antic edifici de Telef貌nica o el Parc de les Caravel路les鈥. Per貌 tal com ha explicat el mateix Navarro 鈥渘o nom茅s d’advertiments consta la nova campanya, ja que entre totes les parts implicades hem decidit premiar, precisament, a aquells que entenen que Borriana tamb茅 茅s part de la seva casa i recullen els excrements, ja que la mateixa Policia Local lliurar脿 un val a aquelles persones que trobe als carrers i places fent cas dels advertiments鈥.

Segons el mateix Navarro 鈥渆l que pretenem 茅s continuar amb la campanya de conscienciaci贸 que ja es va iniciar el passat estiu amb la inscripci贸 en el registre de mascotes de 512 gossos, als quals tamb茅 es va obsequiar amb un os contenidor de borses de recollida鈥. En aquesta segona campanya, la Policia Local realitzar脿 labors concretes de seguiment de la campanya, i repartir脿 vals entre aquelles persones que localitzen recollint els excrements. Se’ls lliurar脿 un val que despr茅s podran canviar en la seu de la Policia Local on se’ls obsequiar脿 amb quatre rotllos m茅s de recanvis de borses, un nou os contenidor, i com a novetat, un abeurador especial per a mascotes, que a la vegada, s’utilitza per refrescar les zones en les quals orinen els animals. Segons ha explicat el regidor 鈥渆s tracta d’una nova aposta de la regidoria de Sanitat per seguir millorant la neteja als nostres carrers, i especialment, lluitar per conscienciar a tots els ve茂ns i ve茂nes sobre la problem脿tica de les deposicions en la via p煤blica. Cal agrair el treball previ de l’脿rea de Via P煤blica, de la Policia Local i de Fobesa, a m茅s de l’establiment que s’ha implicat en la campanya oferint els bevedors a un molt baix cost鈥.

Durant les properes setmanes, el servei de Via P煤blica instal路lar脿 un total de cent senyals als principals parcs, places i jardins de Borriana, de manera que la campanya ser脿 totalment visible en el conjunt de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.