fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana presenta la iniciativa ‘Ja venen els reis’ per a escriure la carta a Melcior, Gaspar i Baltasar

Borriana presenta la iniciativa ‘Ja venen els reis’ per a escriure la carta a Melcior, Gaspar i Baltasar

A més de la distribució de 5.000 cartes entre els xiquets i les xiquetes de Borriana, hi haurà una web per a escriure els millors desitjos directament a Ses Majestats.

L’Ajuntament de Borriana ha presentat aquesta setmana la iniciativa ‘Ja venen els reis’, per a escriure la carta als Reis Mags d’Orient per a aquest Nadal, que té com a novetat una web que permet escriure directament a Melcior, Gaspar i Baltasar.

El regidor de Normalització Lingüística, Vicent Granel, ha presentat el lloc web a través del qual, com ha explicat, “els xiquets i les xiquetes de Borriana podran enviar la seua carta, conèixer els Reis d’Orient, escriure i enviar la carta al rei preferit, demanar una millora per al municipi i participar en diferents jocs creats a l’entorn de les festes”.
“Es tracta de jocs que permeten compondre les seues pròpies cançons de Nadal a través de sons i melodies i poder descarregar-les i escoltar a casa, pintar dibuixos dels Reis d’Orient, o per a crear el personatge de Nadal que més els agrade i poder-lo descarregar”, ha explicat el regidor.

A més del web, enguany es repartiran 5.000 cartes entre els xiquets i les xiquetes de Borriana, perquè puguen escriure la carta als Reis Mags en valencià. La campanya, en què participen 41 localitats valencianes, ha estat coordinada per l’oficina Aviva de promoció del valencià de l’Ajuntament de Borriana, i pretén fomentar l’ús de la llengua pròpia i oferir un producte que no és fàcil trobar als comerços, com són les cartes en valencià als Reis Mags.
La campanya ‘Ja venen els reis’ pretén, a més de repartir les cartes entre tots els centres educatius de Borriana, buscar la interactivitat amb la gent menuda i que puguen triar el seu rei, jugar amb les aplicacions en línia i escriure els seus desitjos.

El regidor de l’àrea, Vicent Granel, ha posat en valor aquesta campanya de promoció del valencià que, segons ha afirmat, “és la manera que tenim de impulsar el valencià al carrer, de mantindre’l perquè no es perda l’ús, que és el que perseguim, mantindre i augmentar l’ús del valencià al carrer, i en aquest cas en l’àmbit de la il·lusió i la màgia que és el Nadal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.