fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana preveu urbanitzar el vial que donar脿 acc茅s al CEIP Josep Iturbi amb romanents de tresoreria

Borriana preveu urbanitzar el vial que donar脿 acc茅s al CEIP Josep Iturbi amb romanents de tresoreria

La modificaci贸 de cr猫dits ser脿 un dels temes a tractar en el ple ordinari d’agost que se celebra aquesta vesprada.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Borriana proposar脿 aquesta vesprada en el ple ordinari del mes d’agost, que tradicionalment se celebra la darrera setmana de juliol, una modificaci贸 de cr猫dit, a trav茅s de cr猫dits extraordinaris, que ascendeix a un total de 395.000 euros, procedents de romanents de tresoreria, destinats 铆ntegrament a urbanitzar el vial que donar脿 acc茅s al CEIP Josep Iturbi.

Aix铆 ho ha avan莽at l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha explicat que despr茅s de 18 anys des de la inauguraci贸 de la reforma del centre, enguany comen莽aran les obres d’urbanitzaci贸 del carrer d’acc茅s al CEIP Josep Iturbi, 鈥渦na anomalia urban铆stica que l鈥橝juntament havia d鈥檋aver realitzat fa vint anys, abans de la construcci贸 del nou edifici del col路legi i que mai no es va fer , alhora que es va convertir en justa reivindicaci贸 de la comunitat educativa per a dignificar i visibilitzar l’entrada al centre que, finalment, vor脿 la llum aquest hivern鈥.

Amb l’obra, ha afirmat Safont, es podr脿 鈥渓egalitzar鈥 la situaci贸 del centre, ja que la Conselleria d’Educaci贸, des de fa 18 anys, encara no ha signat la recepci贸 de l鈥檕bra per incompliment de l’Ajuntament a la urbanitzaci贸 dels accessos. Aquesta actuaci贸 es finan莽a 铆ntegrament amb romanent de tresoreria per a despeses generals de la liquidaci贸 de l’exercici 2020.

A m茅s, el Ple tamb茅 aprovar脿, en el mateix expedient, la modificaci贸 a trav茅s de suplements de cr猫dits que ascendeix a 575.000 euros, per a destinar m茅s recursos al manteniment d’instal路lacions p煤bliques. Uns suplements que es financen en gran part, 555.000 euros, amb romanents de tresoreria de la liquidaci贸 de l’exercici 2020 i, en menor quantia, 20.000 euros, amb la baixa d’altres aplicacions de despeses.

Es tracta d’assignar m茅s fons econ貌mics al manteniment i millora de serveis i instal路lacions p煤bliques com el cementeri, instal路lacions esportives i altres edificis municipals, aix铆 com a la millora de la via p煤blica i, tamb茅, a l’expropiaci贸 de terrenys adjunts al col路legi Josep Iturbi, per a la urbanitzaci贸 i vial d’acc茅s.
De la mateixa manera i tenint en compte la situaci贸 actual de pand猫mia, segons ha indicat l’alcaldessa, amb la nova capacitat financera se suplementar脿 la partida del conveni de Confecomer莽 amb l’objectiu de 鈥渃ontinuar dinamitzant l’activitat econ貌mica de la ciutat i incentivar el consum en el comer莽 local鈥.
Finalment, se suplementaran partides de cara al final de l’exercici per a despeses d’assist猫ncia t猫cnica i la licitaci贸 del contracte de manteniment

Leave a Reply

Your email address will not be published.