fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana preveu urbanitzar el vial que donarà accés al CEIP Josep Iturbi amb romanents de tresoreria

Borriana preveu urbanitzar el vial que donarà accés al CEIP Josep Iturbi amb romanents de tresoreria

La modificació de crèdits serà un dels temes a tractar en el ple ordinari d’agost que se celebra aquesta vesprada.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Borriana proposarà aquesta vesprada en el ple ordinari del mes d’agost, que tradicionalment se celebra la darrera setmana de juliol, una modificació de crèdit, a través de crèdits extraordinaris, que ascendeix a un total de 395.000 euros, procedents de romanents de tresoreria, destinats íntegrament a urbanitzar el vial que donarà accés al CEIP Josep Iturbi.

Així ho ha avançat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha explicat que després de 18 anys des de la inauguració de la reforma del centre, enguany començaran les obres d’urbanització del carrer d’accés al CEIP Josep Iturbi, “una anomalia urbanística que l’Ajuntament havia d’haver realitzat fa vint anys, abans de la construcció del nou edifici del col·legi i que mai no es va fer , alhora que es va convertir en justa reivindicació de la comunitat educativa per a dignificar i visibilitzar l’entrada al centre que, finalment, vorà la llum aquest hivern”.

Amb l’obra, ha afirmat Safont, es podrà “legalitzar” la situació del centre, ja que la Conselleria d’Educació, des de fa 18 anys, encara no ha signat la recepció de l’obra per incompliment de l’Ajuntament a la urbanització dels accessos. Aquesta actuació es finança íntegrament amb romanent de tresoreria per a despeses generals de la liquidació de l’exercici 2020.

A més, el Ple també aprovarà, en el mateix expedient, la modificació a través de suplements de crèdits que ascendeix a 575.000 euros, per a destinar més recursos al manteniment d’instal·lacions públiques. Uns suplements que es financen en gran part, 555.000 euros, amb romanents de tresoreria de la liquidació de l’exercici 2020 i, en menor quantia, 20.000 euros, amb la baixa d’altres aplicacions de despeses.

Es tracta d’assignar més fons econòmics al manteniment i millora de serveis i instal·lacions públiques com el cementeri, instal·lacions esportives i altres edificis municipals, així com a la millora de la via pública i, també, a l’expropiació de terrenys adjunts al col·legi Josep Iturbi, per a la urbanització i vial d’accés.
De la mateixa manera i tenint en compte la situació actual de pandèmia, segons ha indicat l’alcaldessa, amb la nova capacitat financera se suplementarà la partida del conveni de Confecomerç amb l’objectiu de “continuar dinamitzant l’activitat econòmica de la ciutat i incentivar el consum en el comerç local”.
Finalment, se suplementaran partides de cara al final de l’exercici per a despeses d’assistència tècnica i la licitació del contracte de manteniment

Leave a Reply

Your email address will not be published.