Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana realitza una consulta pública prèvia per a la redacció de l’esborrany del Pla de la Marjaleria

Borriana realitza una consulta pública prèvia per a la redacció de l’esborrany del Pla de la Marjaleria

Durant este mes de setembre la ciutadania pot pronunciar-se sobre els aspectes inicials bàsics de les propostes d’ordenació urbana a desenvolupar.

L’Ajuntament realitza a través del portal web una consulta pública prèvia a la ciutadania durant este mes de setembre per a la redacció de l’esborrany del Pla de la Marjaleria, els resultats de la qual es tindran en compte per a la seua elaboració i redacció.

Així ho ha anunciat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, que ha explicat que esta consulta pública prèvia “tindrà efectes administratius interns, preparatoris de la redacció del pla, i obligarà a elaborar un informe de resposta conjunta a les aportacions rebudes”.

A més, ha indicat que el resultat de la consulta, “haurà d’incorporar-se a l’expedient amb indicació del nombre de participants, nombre d’opinions emeses i l’informe de resposta”.

Les aportacions i opinions sobre el tema de consulta es poden remetre a l’adreça de correu electrònic urbanismo@burriana.es. Per a facilitar les aportacions de les persones al Pla de la Marjaleria, l’Ajuntament ha publicat un senzill document disponible en el web municipal que arreplega “les principals problemàtiques i possibles actuacions sobre la Marjaleria”, ha precisat Arnandis.
Així mateix, el document indica de manera succinta els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i oportunitat de l’aprovació, els objectius del pla i les possibles solucions alternatives.

Amb la finalitat de facilitar la formulació de propostes, estes poden agrupar-se en diverses categories generals, com a principals problemes detectats en l’entorn natural de la Marjal de Borriana; com a elements, espais, construccions, edificis o paratges que es considere que mereixen una especial protecció o tractament, o com a preferències en les tipologies i característiques dels serveis i elements necessaris per a la minimització dels impactes sobre el medi natural.

Esta iniciativa consultiva que romandrà oberta tot el mes de setembre, segons ha assegurat el regidor d’Urbanisme, “no és en cap cas un procediment tancat, sinó el primer pas del procés de participació pública que acompanyarà l’elaboració del Pla Especial”.

L’Ajuntament, “convida” en este moment inicial a la població a “pronunciar-se en els aspectes més generals i bàsics, idees de principi, que durant el transcurs dels treballs de definició del pla aniran guanyant en precisió i complexitat”, ha remarcat Arnandis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.