fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana recolza als “xiringuitos” tot i la retallada de la zona ocupada imposada per Costes

Borriana recolza als “xiringuitos” tot i la retallada de la zona ocupada imposada per Costes

El consistori ha intermediat en diverses ocasions entre empresaris i Ministeri perquè la zona ocupable es mantinguera en els 200 metres quadrats com ja es va permetre durant l’estiu de 2015.

L’Ajuntament de Borriana, i en concret els departaments d’Activitats, Turisme i Zona Marítima, ha aclarit que segueix recolzant el treball realitzat pels “xiringuitos” instal·lats a la platja de l’Arenal de Borriana, i que la decisió de retallar part de l’espai que ocupen és una decisió presa exclusivament per la Direcció General de Costes. Tal com ja va detallar el màxim representant d’Activitats a nivell municipal, Bruno Arnandis, “nosaltres donem permís per 150 metres quadrats com a marca la llei, però entenem que hauria de prevaldre la legislació establerta per Costes que fins ara permetia instal·lar fins a 200 metres quadrats”.

Després que els representants municipals Bruno Arnandis i Santiago Zorío mantingueren recentment una nova reunió amb els responsables de Costes, la decisió del Ministeri obligava a reduir fins a 150 metres quadrats l’espai ocupat pel conjunt d’instal·lacions de cadascun dels “xiringuitos”. Així, el regidor de Turisme, Santiago Zorío, ha declarat que “des del consistori sempre hem volgut solucionar aquest tipus de conflictes, hem intervingut entre empresaris i Costes i fins i tot vam sol·licitar en la nostra última reunió que es donara permís, tal com es va fer el passat estiu, per a que cada establiment dispose d’un total de 200 metres quadrats”.

Els tres departaments que han treballat en la gestió i permisos per als “xiringuitos” han volgut aclarir i eixir al pas de “algunes acusacions respecte a la decisió de Costes d’obligar a retirar la part d’instal·lació que supere els 150 metres establerts, i en la qual el consistori no té res que vore”, tal com explica Aparisi. A més, també ha volgut assenyalar que “ja hem parlat amb algun dels empresaris per traslladar-los aquestes informacions i que sempre hem volgut donar totes les facilitats perquè puguen desenvolupar la seua activitat empresarial sense problemes”.

De cara al futur proper, l’Ajuntament ja ha sol·licitat noves reunions amb els responsables de Costes perquè no es repetixca la mateixa situació. Tal com confirmava l’edil Bruno Arnandis, “creiem que el següent pas que hem de donar per seguir facilitant l’activitat a la mateixa platja és sol·licitar al Ministeri de Medi ambient la desafecció d’una zona en la qual compartixen titularitat Costes i el consistori, i que després d’aquest tràmit facilitaria molt més la gestió municipal de l’espai”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.