fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana reforça a l’abril el tractament contra els mosquits

Borriana reforça a l’abril el tractament contra els mosquits

Borriana reforça a l’abril el tractament contra els mosquits.

L’Ajuntament de Borriana ha reforçat des del mes de març passat els tractaments per a evitar la proliferació de mosquits arran de les pluges recents i de la pujada de temperatures, encara que la Regidoria de Salut que dirigeix Dolores Carbonell realitza actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l’any a través de l’empresa concessionària Lokímica, encarregada de la gestió.

Segons ha confirmat la regidora, “al març i a l’abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals, després dels primers episodis de pluges d’aquesta primavera i davant la pujada de temperatures, per a evitar l’aparició de focus de mosquits”.
A més, ha recordat als veïns i veïnes del municipi la importància d’“evitar els estancaments d’aigua en poals, bidons i basses en parcel·les privades”.
La responsable de l’àrea ha recordat que amb la finalitat de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l’Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l’any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara o com passa en el període estival”.
En el municipi, el tractament durant tot l’any està orientat a “evitar l’aparició d’insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant-se a més amb el monitoratge de les zones i el detall de resultats”, la qual cosa permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar”.
També ha concretat que els tractaments es realitzen cada mes de l’any, i els productes emprats, ha assegurat, “són innocus per al medi ambient, i no afecten de cap manera la qualitat de les aigües ni les zones, protegides o no, de fauna i flora”.

Respecte a les zones de tractament, l’edil de Salut ha explicat que s’estén “des del nucli urbà a la zona marítima, en àrees on pot produir-se estancament d’aigua i zones on existeix vegetació abundant i estancament d’aigua”.
Al llarg de l’any, el tractament és mensual, quinzenal o setmanal, tot depenent de l’època de l’any, i durant alguns mesos l’obtenció de dades es realitza en 20 punts de monitoratge del terme municipal.
Aquestes actuacions es complementen amb els tractaments que realitza la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.