fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana refor莽a al juliol el tractament de desratitzaci贸 i desinsectaci贸 en la xarxa local de clavegueram

Borriana refor莽a al juliol el tractament de desratitzaci贸 i desinsectaci贸 en la xarxa local de clavegueram

L’Ajuntament i Facsa han realitzat el segon tractament integral corresponent a 2022, tant a la ciutat com en la zona mar铆tima.

L’Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa encarregada de la gesti贸 dels serveis de prove茂ment d’aigua potable i clavegueram en la localitat, han realitzat durant aquest mes de juliol el segon tractament integral corresponent a 2022 de desratitzaci贸 i desinsectaci贸 en la xarxa de clavegueram del municipi a la ciutat i en la zona mar铆tima.

Una iniciativa de car脿cter preventiu que, segons ha explicat el regidor de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, es desenvolupa per vuit猫 any consecutiu, i t茅 com a objectiu 鈥渆vitar la proliferaci贸 d’insectes i rosegadors en la xarxa de sanejament municipal, per a mantindre-la en 貌ptimes condicions higienicosanit脿ries i minimitzar possibles riscos per a la salut i el medi ambient que podrien derivar de possibles plagues鈥.

La previsi贸 inicial, ha indicat Aparisi, era realitzar el refor莽 al mes d’agost, per貌 a causa de les elevades temperatures del mes de juliol es va decidir avan莽ar el tractament i portar a terme els treballs aquest mes.

Es tracta d’una actuaci贸 de car脿cter preventiu que complementa els treballs de prevenci贸 que l’empresa realitza de manera rutin脿ria, ja que la pujada de les temperatures 鈥減ot propiciar un increment d’aquest tipus d’animals i insectes en aquestes dates i, amb aix貌, les mol猫sties a la ciutadania鈥, ha aclarit Aparisi.

L’aplicaci贸 d’aquest tractament s’ha realitzat durant el mes de juliol en la xarxa general de sanejament, tant del poble com de la zona mar铆tima, a trav茅s del monitoratge i col路locaci贸 d’esquers rodenticides en els pous de registre per al control de les poblacions de rosegadors i l’aplicaci贸 de plaguicides per al control de les poblacions de panderoles.

Per part seua, el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, ha explicat que amb la finalitat de garantir l’efectivitat del tractament, passats uns mesos el personal de Facsa far脿 nous treballs de refor莽.

A m茅s, per a assegurar l’efectivitat d’aquest tractament preventiu, tant Aparisi com Boado han sol路licitat la col路laboraci贸 ciutadana, perqu猫 en opini贸 seua, 鈥渓’actuaci贸 m茅s efica莽 per a lluitar contra les plagues urbanes radica a combinar i coordinar els esfor莽os que es realitzen en el clavegueram p煤blic amb els tractaments complementaris particulars鈥, i per aix貌 ha aconsellat els ve茂ns i les ve茂nes, en els dies previs, utilitzar productes d’煤s dom猫stic a l’interior d’edificis i desaig眉es particulars.

En aquesta l铆nia, recomanen tamb茅 a la ciutadania 鈥渃ondicionar les construccions deshabitades i solars, aix铆 com utilitzar productes d’煤s dom猫stic a l’interior d’edificis i escomeses particulars a fi de que els tractaments de prevenci贸 siguen m茅s efica莽os.

De la mateixa manera, ha recordat a la ciutadania que pot contactar amb l’oficina d’atenci贸 al client de Facsa o amb l’Ajuntament davant un possible cas de proliferaci贸 de rates o insectes, a fi de poder dur a terme un refor莽 especial en la zona afectada.

Sobre aquest tema, el regidor de Serveis P煤blics ha advertit sobre la possibilitat que durant el tractament, 鈥渋nicialment, es genere una major activitat dels insectes a causa de l鈥檈fecte que produeixen els biocides鈥, tamb茅 ha assegurat que el millor remei per a evitar la seua proliferaci贸 茅s la col路laboraci贸 de tots鈥.

Tota la informaci贸 i consells preventius sobre el tractament contra les plagues urbanes es poden consultar a trav茅s d’uns d铆ptics informatius que l’Ajuntament de Borriana i Facsa han editat i que, a m茅s de poder-se consultar en diferents edificis municipals de la localitat, s’han repartit en les diferents depend猫ncies municipals, centres p煤blics i en establiments amb activitats de restauraci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.