fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana reivindica m茅s inversions a la Generalitat per al Port

Borriana reivindica m茅s inversions a la Generalitat per al Port

El consistori recorda que est脿 pendent la redacci贸 i execuci贸 del Moll de Llevant, alhora que agraeix l’anunci del dragatge del canal d’acc茅s al port.

L’Ajuntament de Borriana ha tornat a traslladar a la Generalitat Valenciana les demandes priorit脿ries del municipi sobre la remodelaci贸 integral del port, quant a infraestructures p煤bliques portu脿ries, administraci贸 de costes, i gesti贸 i explotaci贸 de ports de compet猫ncia auton貌mica, segons ha manifestat el regidor delegat de Poblats Mar铆tims i Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, que ha qualificat les demandes de 鈥渢reballs reivindicats des de fa molt de temps鈥.

Entre les reivindicacions, Aparisi ha destacat com a priorit脿ries per a enguany que la Generalitat contemple 鈥渓a redacci贸 dels plecs per a la reforma i adequaci贸 del Moll de Llevant i la seua execuci贸 encara pendent, per a donar soluci贸 com m茅s prompte millor, ja que es troba en un estat de degradaci贸 lamentable, amb defici猫ncies acumulades de m茅s de 20 anys鈥.
Unes obres que a m茅s, ha precisat el regidor, podran servir tamb茅 per a 鈥渞esoldre el problema de calat end猫mic de la via del port que origina a les embarcacions des de la seua construcci贸 entre 1924 i la immediata postguerra, prolongant l’escullera de llevant entre 150 i 200 metres鈥.
L’equip de govern municipal i els usuaris del port, ha assegurat l鈥檈dil, mantenen des de fa anys la reivindicaci贸 que el Moll de Llevant requereix la redacci贸 del projecte i la inversi贸 precisa per a la reparaci贸 i manteniment del dic de contenci贸 d’arena, que corregisca les defici猫ncies i repare els danys registrats en aquesta infraestructura鈥.
Tamb茅 s’ha referit a la petici贸 realitzada des de l’Ajuntament a la Generalitat de construir enguany una nova tira de casetes de pertrets per a pescadors i d’instal路lar un espai cobert, un magatzem per a estendre les xarxes que permetr脿 que els mariners no estiguen al sol i que es millore la imatge de la zona鈥.
Dragatge

D’altra banda, Vicent Aparisi ha recordat que dins de la necess脿ria remodelaci贸 integral del port de Borriana, la Conselleria de Pol铆tica Territorial, Obres P煤bliques i Mobilitat ha anunciat que t茅 previst invertir 824.601 euros en obres d’emerg猫ncia per a reparar els danys causats pels 煤ltims temporals en el Port de Borriana, amb un nou dragatge .
En aquest sentit, ha mostrat la seua satisfacci贸 perqu猫 鈥渆s realitzaran obres d’emerg猫ncia davant la falta de calat del canal d’acc茅s al port, per a resoldre un problema end猫mic de la bocana des de la seua construcci贸 entre 1924 i la immediata postguerra鈥.
Es proposa el dragatge del port amb un volum aproximat de 82.000 m3. L’脿rea de dragatge abasta una 脿rea total de 102.295 m虏 i el seu objectiu 茅s millorar els calats de la bocana, canal d’acc茅s al port i part exterior de la d脿rsena. Aix铆 mateix, es planteja reintegrar el material a la din脿mica sediment脿ria, ja siga per a l鈥櫭簊 en la recuperaci贸 o manteniment de platges, o ja siga transvasant el sediment retingut a una zona hidrodin脿micament activa mitjan莽ant aportaci贸 en zona de poca profunditat.
Igualment, Aparisi ha manifestat el seu agra茂ment perqu猫 la Conselleria de Pol铆tica Territorial va anunciar a finals de l鈥檃ny passat que habilitar脿 un espai d’integraci贸 en el recinte del port de Borriana, unes noves depend猫ncies, dissenyades fonamentalment per a l’煤s de les tripulacions de vaixells que realitzen treballs humanitaris, i suposaran una inversi贸 de 100.000 euros.
L’adequaci贸 del nou espai tindr脿 un termini d’execuci贸 al voltant de tres mesos i consistir脿 en la instal路laci贸 de cuina, lavabos, dutxes i un canviador per a beb猫s per a facilitar la neteja personal i de roba. Sobre aquest tema Aparisi ha valorat aquesta infraestructura com a “imprescindible per a tota la comunitat portu脿ria de Borriana”.
A m茅s, el responsable municipal ha recordat que aquest exercici 2021, est脿 prevista la licitaci贸 del plec per a la redacci贸 del projecte d’obra Port-Ciutat, una iniciativa que pret茅n millorar tant les dotacions de la zona portu脿ria com el contacte, les comunicacions i accessibilitat de la zona amb el conjunt del terme municipal i el nucli urb脿.
Una actuaci贸 que plasmar脿 els diferents treballs i accions a desenvolupar en la zona portu脿ria que serviran per a 鈥渁ugmentar, millorar i fer molt m茅s profitosa la relaci贸 del nostre port amb la resta de la ciutat, i posar en valor la instal路laci贸 portu脿ria, un empla莽ament clau tant per al desenvolupament de la ciutat com

Leave a Reply

Your email address will not be published.