fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana renova la seua adhesió a la xarxa de municipis de la Fundació Isonomia de l’UJI

Borriana renova la seua adhesió a la xarxa de municipis de la Fundació Isonomia de l’UJI

La continuïtat de la col·laboració entre Fundació i Ajuntament segueix tenint com a objectiu fer efectiva la igualtat total de dones i homes en els diferents àmbits de la societat i la prevenció de la violència masclista.

El rector de la Universitat Jaume I i president de la Fundació Isonomia, Vicent Climent, ha signat avui un conveni de col·laboració amb l’alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, una signatura en la qual també ha estat present la regidora d’Igualtat, Maria Romero. Amb este conveni, Borriana renova la seua adhesió a la Xarxa Isonomia de municipis per a la igualtat efectiva d’homes i dones i continuarà beneficiant-se dels seus programes anuals, l’objectiu dels quals és la promoció de la igualtat efectiva d’homes i dones en tots els àmbits i la prevenció de la violència cap a les dones. L’acord permet a l’Ajuntament continuar formant part d’una xarxa col·laborativa; tenir accés a assessorament i orientació especialitzada; disposar de mesures i recursos per avançar cap a una societat més igualitària, i disposar de canals de comunicació, divulgació i transferència de les experiències i bones pràctiques. Per la seua banda, la Fundació Isonomia proporciona al consistori informació actualitzada en matèria d’igualtat; possibilita la interacció amb altres ajuntaments i facilita la participació en accions formatives per al personal tècnic.

El rector ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d’este conveni i ha explicat que 88 municipis formen part ja de la Xarxa Isonomia de municipis per a la igualtat efectiva d’homes i dones. Climent, que ha agraït el treball que desenvolupa la fundació, s’ha mostrat orgullós de poder col·laborar amb els ajuntaments «per a aconseguir una societat més moderna, de progrés, on respectem els drets de les dones». Per la seua banda, l’alcaldessa de Borriana ha explicat els avantatges que suposa formar part d’esta xarxa de municipis i tindre el suport d’Isonomia. Safont ha volgut destacar la importància de l’educació en igualtat, i ha afirmat que «la joventut és la pedra base del mur de la igualtat».

En l’acte també han participat la vicerectora de Planificació Estratègica, Qualitat i Igualtat de l’UJI, María José Oltra; la coordinadora de l’àrea social d’Isonomia, María José Ortí, i la regidora d’Igualtat de Borriana, María Romero.

Leave a Reply

Your email address will not be published.