fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana sol路licita a l’Estat que permeta tramitar ERTES als armadors de pesca

Borriana sol路licita a l’Estat que permeta tramitar ERTES als armadors de pesca

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat el suport de l’Ajuntament a les reivindicacions del sector de la pesca del municipi i la prov铆ncia.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat el suport de l’Ajuntament a les reivindicacions del sector de la pesca del municipi i la prov铆ncia i sol路licita al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentaci贸 que permeta als armadors dels vaixells de pesca la possibilitat de sol路licitar la tramitaci贸 d’Expedients de Regulaci贸 Temporal d’Ocupaci贸 (ERTO).

Safont ha explicat que esta demanda respon al fonament que moltes barques de pesca de la prov铆ncia adscrites al cens del calador no poden complir els protocols de seguretat, amb les mesures eficaces, immediates i imprescindibles per a fer front a la situaci贸 de contagi del COVID 19.

“En molts vaixells -ha assegurat- 茅s impossible aplicar la mesura de mantenir la dist脿ncia social d’1,5 metres o m茅s, donada la dimensi贸 del vaixell i el nombre imprescindible de tripulants a bord per a operar amb seguretat, la qual cosa fa que els tripulants coincidisquen en la zona redu茂da del parc de pesca o zona de treball i 茅s inevitable el contacte entre si”.

Per a evitar esta situaci贸 de risc de contagi, ha incidit l’alcaldessa de Borriana, “s’ha de facilitar la parada i aplicar les mesures publicades en el Reial decret llei 8/2020, de 17 de mar莽, de mesures urgents extraordin脿ries per a fer front a l’impacte econ貌mic i social del COVID-19”.

Esta mesura, ha precisat Safont, dotaria a m茅s les empreses de “seguretat financera” i per als pescadors suposaria “l’augment de les garanties de manteniment de l’ocupaci贸”. Per aix貌, “sol路licitem la unificaci贸 de criteris sobre la tipologia mesures de flexibilitzaci贸 dels mecanismes d’ajust temporal d’activitat per a evitar acomiadaments per for莽a major o per causes econ貌miques, organitzatives o de producci贸”.

L’alcaldessa tamb茅 ha instat l’administraci贸 auton貌mica i l’estatal que articulen ajudes directes per als armadors per la “minoraci贸 d’activitat comercial en l’脿mbit maritimopesquer derivada dels efectes que la pand猫mia originada pel COVID 19 ha produ茂t en el sector”.

D’altra banda, la primera edil ha volgut fer un reconeixement a les persones que treballen en el sector primari de la Pesca, ja que considera que s贸n uns serveis essencials al nostre pa铆s i “la seua prioritat 茅s garantir el prove茂ment alimentari de peixos als ciutadans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.