fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana sol路licitar脿 ajudes a l鈥橧VACE per a remodelar l’脿rea industrial de La Joya

Borriana sol路licitar脿 ajudes a l鈥橧VACE per a remodelar l’脿rea industrial de La Joya

El ple extraordinari de l鈥橝juntament de Borriana celebrat avui ha aprovat la participaci贸 en la nova convocat貌ria per a la millora de pol铆gons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2023.

L’Ajuntament de Borriana sol路licitar脿 a l’Institut Valenci脿 de Competitivitat Empresarial (IVACE) una ajuda per a la millora, modernitzaci贸 i dotaci贸 d’infraestructures i serveis en l’脿rea industrial de La Joya, al cam铆 de Nules. El projecte de remodelaci贸 suposar脿 una inversi贸 de 76.167,22 euros.

El ple extraordinari de la corporaci贸 municipal celebrat avui ha aprovat per unanimitat la participaci贸 del consistori en la nova convocat貌ria d’ajudes que concedeix l鈥橧VACE per a projectes d’inversi贸 per a la millora, modernitzaci贸 i dotaci贸 d’infraestructures i serveis en pol铆gons, 脿rees industrials i enclavaments tecnol貌gics de la Comunitat Valenciana en 2023.

Segons ha indicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, amb aquest projecte de remodelaci贸 de l’脿rea industrial de La Joya es pret茅n garantir 鈥渓a seguretat de les ind煤stries i de les persones usu脿ries鈥 i, alhora, 鈥渕illorar, modernitzar i dotar de les infraestructures i serveis que requereix la zona per a potenciar i millorar la productivitat鈥.

Concretament, ha indicat, la intenci贸 茅s intervindre en la zona per a garantir la seguretat vi脿ria, amb la millora i ampliaci贸 dels aparcaments, i substituir i condicionar la senyalitzaci贸 horitzontal i vertical actual que regula la circulaci贸 de vehicles i la interfer猫ncia amb els vianants. Tamb茅 es garantir脿 el compliment de l’accessibilitat urban铆stica amb les corresponents modificacions i adaptacions dels elements urbans com ara guals, passos per als vianants, voreres, rampes, etc.

A m茅s, amb l鈥檃ctuaci贸, s’implementaran els elements necessaris per a disposar d’una xarxa contra incendis que complisca amb la reglamentaci贸 vigent i es millorar脿 la imatge del pol铆gon amb l’adequaci贸 i condicionament de les zones verdes existents.

Quant a la millora dels serveis urbans, el regidor ha assenyalat que en l’actualitat el servei de recollida selectiva de l’脿rea industrial es troba en situaci贸 prec脿ria, per la qual cosa es planteja la instal路laci贸 de nous contenidors per a arreplegar els residus de les ind煤stries.

Igualment, s’actuar脿 en la millora de l’efici猫ncia energ猫tica de l’脿rea industrial, at猫s que en l’actualitat l’脿rea industrial est脿 il路luminada amb llumin脿ries de vapor de sodi alta pressi贸, ra贸 per la qual se substituiran aquestes llumin脿ries per llumin脿ries tipus LED, per a millorar l’efici猫ncia energ猫tica de l’enllumenat p煤blic

D’altra banda, Arnandis ha destacat que s’invertir脿 en la seguretat del pol铆gon amb la implantaci贸 de c脿meres de control de tr脿nsit connectades al servei de Policia Local. Aix铆 mateix, es milloraran els serveis d’enllumenat, xarxa d’aigua potable i sanejament.

Sobre aquest tema ha ressaltat que totes aquestes actuacions de millora en l’espai industrial-empresarial 鈥渞edunden directament en les empreses all铆 instal路lades, en els treballadors i treballadores, aix铆 com en la ciutadania i els usuaris del pol铆gon鈥.

M茅s de 730.000 euros en 4 anys

En els 煤ltims quatre anys, la inversi贸 global per a la millora d’脿rees industrials a Borriana per part de l’IVACE s’eleva a m茅s de 730.000 euros, tenint en compte que realment es tracta de quatre anys, perqu猫 en 2020 la convocat貌ria de l鈥橧VACE es va anul路lar a causa de la pand猫mia.

Aix铆, amb la convocat貌ria de l’IVACE de l鈥檃ny passat, 2022, el govern local de Borriana continu脿 amb les obres per a millorar, modernitzar i dotar d’infraestructures i serveis l’脿rea industrial compresa entre el cam铆 Fondo, cam铆 Xamussa i cam铆 l’Eccehomo, una actuaci贸 subvencionada per l鈥橧VACE amb 57.738 euros.

En 2021 va executar les obres per a la millora, modernitzaci贸 i dotaci贸 d’infraestructures i serveis en l’脿rea industrial del cam铆 de Nules, amb una inversi贸 d’un poc m茅s de 141.500 euros, subvencionats en gran part per l’IVACE. Un projecte que ha implementat tamb茅 un carril bici al llarg del carrer l鈥橝rgila per a connectar amb el ja existent en la CV-18, per a fomentar la mobilitat sostenible en els despla莽aments al pol铆gon.

L’any 2019 l’Ajuntament va invertir juntament amb l’IVACE, dins d’aquesta iniciativa, un total de 156.960 euros en la remodelaci贸 del pol铆gon industrial de Carabona, i 376.863 euros m茅s en la millora de la zona industrial del cam铆 Fondo i l’Eccehomo entre les convocat貌ries de 2018 i 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.