fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana tanca les Falles 2022 amb una 脿mplia participaci贸 i amb pocs incidents de seguretat

Borriana tanca les Falles 2022 amb una 脿mplia participaci贸 i amb pocs incidents de seguretat

L’alcaldessa i la regidora de Falles han fet un balan莽 鈥減ositiu鈥 de les falles de la 鈥渞ecuperaci贸鈥.

L’alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han fet un balan莽 鈥渕olt positiu鈥 d’aquestes Falles 2022, perqu猫 a pesar dels persistents i intermitents episodis de pluja, que no han desllu茂t l’activitat, 鈥渉i ha hagut una gran participaci贸 i s’han pogut celebrar quasi la totalitat dels actes previstos, encara que alguns han hagut de canviar l鈥檋orari, per貌 amb la certesa que les comissions i el m贸n faller han quedat molt satisfets鈥.
Despr茅s de la dura suspensi贸 de 2020 per l’arribada de la pand猫mia, i la celebraci贸 de 2021 fora del seu mes habitual i amb nombroses adaptacions i limitacions, segons han valorat Safont i Molina, 鈥渉i havia moltes ganes de poder gaudir d’unes falles que s’han viscut amb normalitat, encara que en alguns moments amb paraig眉es i impermeables i mascaretes en els actes de major aglomeraci贸鈥.

Referent a actes organitzats com ara mascletaes, Nit del Foc, Ofrena i crem脿, Safont i Molina han coincidit que creuen que s’ha demostrat que tant des de l’Ajuntament, com la Junta Local Fallera i la Federaci贸 de Falles, 鈥渉em sigut capaces d’organitzar i fins i tot gestionar canvis d’actes multitudinaris amb desenes de centenars de fallers鈥.
鈥淭otes les comissions falleres han sabut estar a l’altura de les circumst脿ncies, han ent猫s la responsabilitat que tenien en el compliment de totes les normes i de les propostes preventives鈥, han assegurat l’alcaldessa i la regidora.

Enguany, han manifestat, les falles s’han viscut amb 鈥減assi贸 alegria i entusiasme, encara que passades per aigua i s’hi ha hagut d’anar adaptant els horaris en funci贸 del temps, per貌 s’han gaudit i s’ha notat les ganes i la il路lusi贸 de tornar a gaudir les festes amb tota la seua activitat, energia i normalitat鈥.
En aquest sentit, han indicat que 鈥渓a participaci贸 ha sigut del 100% de les comissions, com en qualsevol any normal, i s’han realitzat tots els actes, excepte una masclet脿, que es realitzar脿 en una altra ocasi贸鈥. Per la qual cosa consideren que han sigut unes festes 鈥渄e la recuperaci贸 i molt especials鈥 en l鈥檃specte simb貌lic i en el cultural, al mateix temps que han destacat la seua tranquil路litat en mat猫ria de seguretat, ja que no s’han produ茂t grans disturbis de la conviv猫ncia.
Seguretat

En aquest sentit, Safont ha explicat que de l’informe estad铆stic de la Policia Local, de les seues actuacions durant els 5 dies de festes, del 15 al 19 de mar莽, destaca un repunt en les intervencions operatives, entre altres coses per la q眉esti贸 del temporal. I en general registra un repunt en tots els indicadors respecte a les Falles celebrades al mes d’octubre de l’any passat per貌 millors que els de les 煤ltimes Falles “normals”, 茅s a dir, les de l’any 2019, les dades de les quals tamb茅 hi figuren.
Aix铆, s’han rebut un total de 574 trucades telef貌niques a la sala de comunicacions, un 19,4% m茅s que en les anteriors falles, les de 2019, la qual cosa representa un increment de l鈥11,2% respecte a les celebrades a l’octubre de 2021, en qu猫 es van rebre un total de 516 trucades telef貌niques. Mentre que l’any 2019 es van rebre 432 trucades, aix貌 茅s un 32,9% menys que en aquesta edici贸.

De les 574 trucades rebudes en 2022, un total de 161 han requerit intervenci贸 policial, aix貌 茅s, un 71,9% de les trucades (413) han sigut de tipus informatiu. En 2021 el nombre d’intervencions com a conseq眉猫ncia de requeriments ciutadans en van ser 109, per la qual cosa hi ha hagut un increment d’intervencions a requeriment de la ciutadania del 47,7%, i l’any 2019 el nombre total d’intervencions va ser de 134.

Mol猫sties de casals

Durant les festes d’enguany, no s’ha clausurat cap casal faller, ja que han complit totes les comissions amb els requeriments efectuats per la Policia Local.
No obstant aix貌, es van registrar un total de 18 avisos relacionats amb mol猫sties procedents de casals fallers que han requerit intervenci贸 policial, per les 8 intervencions realitzades sobre aquest tema durant les festes de 2021, un augment en nombres globals de 10 avisos. No obstant aix貌, respecte a les 煤ltimes falles abans de la pand猫mia, aix貌 茅s en 2019, s’ha produ茂t un descens del 43,75% de les intervencions per mol猫sties (32 intervencions en 2019, per 18 en 2022).
Pel que fa al nombre de den煤ncies a casals fallers, se n’ha denunciat un per incomplir l’horari de tancament autoritzat, un per incompliment d’ordenances municipals i un altre per infracci贸 a la Llei 4/2015 sobre Protecci贸 de la Seguretat Ciutadana, en comparaci贸 a les 3 de l’any 2021.

Accidents de circulaci贸

S’han registrat, durant aquests 5 dies de festes, tres accidents de tr脿nsit en vies de compet猫ncia municipal, els mateixos que en l’edici贸 de Falles de 2021 celebrades a l’octubre i un menys que en 2019. Dels 3 accidents, un d’ells ha requerit la instrucci贸 d’Atestat policial, per tractar-se d’accident amb un vianant ferit lleu, i en els altres dos no ha sigut necess脿ria tal instrucci贸 en tractar-se d’accidents sense ferits.

Den煤ncies tr脿nsit

Quant a infraccions de tr脿nsit, durant les festes s’han formulat un total de 29 butlletins de den煤ncia per infraccions en mat猫ria de tr脿nsit, circulaci贸 de vehicles a motor i seguretat vi脿ria. D’aquestes, dos ho han sigut per conduir superant la taxa administrativa d’alcohol猫mia, sense arribar a constituir delicte contra la seguretat vi脿ria i una altra den煤ncia per conduir sense asseguran莽a reglament脿ria. S’ha denunciat per alcohol猫mia positiva a la conductora d’un patinet el猫ctric.
L’any 2021 el nombre total de butlletins de den煤ncia formulats en van ser 14, la qual cosa suposa un augment de butlletins per infraccions de tr脿nsit que representa el 107,1%. En relaci贸 a les Falles de 2019, les 煤ltimes de la normalitat, hi ha hagut un descens quant als butlletins de den煤ncia de tr脿nsit del 36,9%, perqu猫 en aquell any es van denunciar 46 vehicles enfront dels 29 d’enguany 2022.

Altres

El servei de grua municipal ha realitzat un total de 116 intervencions, per 89 de 2021. No obstant aix貌, en relaci贸 a la celebraci贸 de les Falles de 2019, les 煤ltimes celebrades abans de la pand猫mia, hi ha hagut un descens del 17,1% quant a intervencions totals del servei de grua.
Respecte a atestats, se n’ha instru茂t un, igual que en 2021 i en 2019, per motius d’accident amb ferits. Quant al nombre d’intervencions relacionades amb assist猫ncies sanit脿ries a persones se n’han produ茂t 6, per 5 en 2021, la qual cosa representa un augment del 20%, i un descens del 71,4% (21

Leave a Reply

Your email address will not be published.