fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana torna a poc a poc a la normalitat despr茅s del temporal

Borriana torna a poc a poc a la normalitat despr茅s del temporal

Policia Local, Via P煤blica, Consorci de Bombers, Protecci贸 Civil, Creu Roja i Gu脿rdia Civil han participat en el dispositiu especial des de dijous passat i informen sobre la 鈥渆voluci贸 favorable del temporal鈥.

La capital de la Plana Baixa torna a poc a poc a la normalitat despr茅s dels tres dies temporal que han afectat al conjunt del terme municipal i que han deixat m茅s de 160 litres per metre quadrat en les 煤ltimes 72 hores.

Durant la jornada del diumenge, s’ha mantingut activat el nivell 1 del Pla d’Emerg猫ncies per Inundacions, malgrat que des de la jornada del dissabte la situaci贸 ha anat estabilitzant-se i les zones m茅s afectades van poc a poc recuperant el seu aspecte habitual, malgrat que encara hauran de passar diversos dies perqu猫 l’aigua acumulada en determinats punts acabe per desapar猫ixer.

Tal com ha informat el regidor de Seguretat i Policia Local, Javier Gual 鈥渓’evoluci贸 茅s favorable, l’煤nic problema 茅s que el temporal de mar que encara afecta a la costa, no permet l’evacuaci贸 de l’aigua, especialment a la zona de Les Terrasses鈥 Segons s’ha detallat des de la Policia Local de Borriana, durant el diumenge s’han mantingut tallats diversos camins i vials de les zones de La Serratella i Sant Gregori, encara que ja s贸n molts menys que fa 24 hores. De moment, es mantenen tallats al tr脿fic els camins de la Coixa que queda intransitable, a m茅s del Marjalet, encara que en aquest cas l’acumulaci贸 d’aigua se situa en els 煤ltims 200 metres de vial m茅s propers al mar. Tamb茅 tallat el de La Serratella, per貌 solament entre el Cam铆 dels Barques i la depuradora pel temporal de mar, el del Clot al carrer de la Farola i el Marjalet, el Cam铆 Vell de la Mar a l’espera que baixe el nivell del riu, i la part final de la carretera de Figueroles, totalment inundada en aquesta zona i intransitable. En canvi ja s’han pogut obrir durant la jornada d’avui tant el Cam铆 del Rajol铆 com el del Marge.

A m茅s, la Creu Roja ja ha informat sobre la reubicaci贸 de les persones evacuades divendres passat a la zona de Sant Gregori, que durant la nit del diumenge seran allotjats a l’edifici polifuncional del Grau, per raons d’intend猫ncia i per facilitar el retorn a les seues cases. De les 54 persones que divendres passat van passar la nit en el poliesportiu de Sant Blai habilitat amb llits i tot el necessari per esperar a la baixada dels nivells d’inundacions i tornar a les seves cases, ja solament s贸n vint les que durant la nit del diumenge encara no han pogut tornar a les seues resid猫ncies. M茅s de trenta persones van decidir entre el dissabte i el diumenge tornar als seus llocs de resid猫ncia en aquelles zones on la millora de la situaci贸 d’inundacions ho permetia.

Des de l’Ajuntament de Borriana, l’alcaldessa Maria Josep Safont que ha estat durant les tres 煤ltimes jornades pendent de l’evoluci贸 del Pla d’Emerg猫ncies i que fins i tot va participar al costat de membres de Creu Roja i Protecci贸 Civil en les labors d’acolliment dels evacuats en el poliesportiu de Sant Blai ha volgut 鈥渁grair en gran manera el treball realitzat per les desenes i desenes de persones que durant pr脿cticament quatre jornades s’han bolcat en la gesti贸 de les conseq眉猫ncies del temporal. La Policia Local, els Bombers, Creu Roja, Protecci贸 Civil i el gran treball realitzat pels serveis de Via P煤blica municipal han fet possible tant la r脿pida reacci贸 davant les inundacions com la gesti贸 i de les evacuacions鈥

Leave a Reply

Your email address will not be published.